ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τ.Μπαίντεν κατά Κούβας: «Είναι ένα αποτυχημένο κράτος που καταπιέζει τους πολίτες της»

Τ.Μπαίντεν κατά Κούβας: «Είναι ένα αποτυχημένο κράτος που καταπιέζει τους πολίτες της»

Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε την Κούβα ως «αποτυχημένο και καταπιεστικό κράτος» και πρόσθεσε πως ψάχνει τρόπους για να παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο στους Κουβανούς.

Κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στον Λευκό Οίκο, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε: «Ο κομμουνισμός είναι ένα αποτυχημένο σύστημα, ένα παγκοσμίως αποτυχημένο σύστημα. Δεν βλέπω τον σοσιαλισμό ως πολύ χρήσιμο υποκατάστατο, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Δυστυχώς, η Κούβα είναι ένα αποτυχημένο κράτος και καταπιέζει τους πολίτες της».

Ακόμα, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλά πράγματα» που η κυβέρνησή του σκέφτεται για να βοηθήσει τους Κουβανούς, αλλά «απαιτούνται διαφορετικές περιστάσεις ή εγγυήσεις ότι δεν αυτά δεν θα τα εκμεταλλευθεί η κυβέρνηση» του νησιωτικού κράτους.

Ωστόσο, το να επιτραπεί στους Κουβανούς-Αμερικανούς να στέλνουν χρήματα σε συγγενείς αποκλείστηκε επειδή «ήταν πολύ πιθανό το καθεστώς να κατασχέσει αυτά τα εμβάσματα ή μεγάλα μέρη αυτού».

Επιπλέον, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι ήταν πρόθυμος να δώσει «σημαντική ποσότητα εμβολίων» στην Κούβα εάν κάποιος διεθνής οργανισμός θα τα χορηγούσε «με τρόπο που ο μέσος πολίτης θα είχε πρόσβαση σε αυτά τα εμβόλια».

Οι διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε ολόκληρο το νησί, την Κυριακή (11/07), φέρεται να πυροδοτήθηκαν από την εξάπλωση της νόσου COVID-19 και την έλλειψη εμβολίων.

Σε εκείνο το σημείο, ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε να πει η κουβανική κυβέρνηση είχε «διακόψει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο» και ότι η κυβέρνησή του «εξετάζει εάν έχουμε την τεχνολογική ικανότητα να αποκαταστήσουμε αυτήν την πρόσβαση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.