Γερμανία: To υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε έκτακτη βοήθεια 400 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες

Γερμανία: To υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε έκτακτη βοήθεια 400 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες

Το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας αποφάσισε την έκτακτο βοήθημα ύψους 400 εκατ. ευρώ στους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες στο δυτικό κομμάτι της χώρας.

Ομοσπονδία και κρατίδια θα μοιραστούν το βάρος, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ενώ περίπου έξι δισεκατομμύρια εκτιμάται ότι θα στοιχίσει η αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών.

Τα κονδύλια, δήλωσε ο κ. Σολτς, θα διατεθούν για την αποκατάσταση των μεγαλύτερων ζημιών και για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, ενώ προβλέπεται και η σύσταση ταμείου ανοικοδόμησης, ύψους δισεκατομμυρίων. Το ακριβές πόσο, διευκρίνισε ο υπουργός, θα αποφασιστεί όταν θα μπορεί να εκτιμηθεί με ακρίβεια η έκταση των ζημιών, αλλά θεωρείται ότι θα χρειαστούν περίπου έξι δισεκατομμύρια. «Θα υπάρξει άμεση βοήθεια τώρα», υποσχέθηκε ο κ. Σολτς και επανέλαβε ότι η καταστροφή αποτελεί συνέπεια της κλιματικής αλλαγής και η επακόλουθη οικονομική επιβάρυνση δεν πρέπει να χρεώνεται στους πολίτες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε από την πλευρά του ότι τα κονδύλια θα πρέπει να καταβληθούν χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, αρχικά μάλιστα και χωρίς ακριβή αξιολόγηση των αναγκών. «Μιλάμε για υποστήριξη σε άτομα που έχουν χάσει τα πάντα», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι οι πληγέντες δήμοι δεν θα επιβαρυνθούν για το κόστος της έκτακτης βοήθειας.

Επιπλέον των 400 εκατομμυρίων, η Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα διαθέσει 200 εκατομμύρια και η Βαυαρία, η νότια περιοχή της οποίας επλήγη επίσης από τη θεομηνία, 50 εκατομμύρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.