ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Nord Stream 2: H Αυστρία ζητά να επιταχυνθούν οι συνομιλίες για τον φυσικό αγωγό αερίου

Nord Stream 2: H Αυστρία ζητά να επιταχυνθούν οι συνομιλίες για τον φυσικό αγωγό αερίου

Τη ρωσική φερεγγυότητα όσον αφορά δεσμεύσεις και συμφωνίες εξήρε ο Καγκελάριος της Αυστρίας, που ζητά επιτάχυνση των συνομιλιών για τον Nord Stream 2.
Ο Αυστριακός καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ δήλωσε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 δεν θα αυξήσει την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο και το έργο πρέπει να συνεχιστεί.

«Με ή χωρίς το Nord Stream 2, εξαρτόμαστε από το ρωσικό αέριο κατά έναν τρόπο. Αυτό είναι γεγονός. Συμφωνώ ότι τελικά, πρέπει να μειώσουμε αυτήν την εξάρτηση από τη Μόσχα. Αλλά δεν νομίζω ότι ο Nord Stream 2 θα την αυξήσει. Το αντίστροφο, θα έλεγα. Μια νέα διαδρομή θα διαφοροποιήσει το άνοιγμα των προμηθειών», επεσήμανε ο Α. Σάλενμπεργκ.

Με την ενεργειακή κρίση να μαστίζει την Ευρώπη, η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της όσον αφορά τις προμήθειες φυσικού αερίου και είναι έτοιμη να αυξήσει τον όγκο που παραδίδει στην ΕΕ. Ο Nord Stream 2 έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα.

Στο έργο αντιτίθενται ενεργά οι Ηνωμένες Πολιτείες, που προωθούν το δικό τους υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Ευρώπη, και την Ουκρανία που φοβάται ότι θα χάσει έσοδα από τον Nord Stream 2.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Δεκέμβριο του 2020, η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις κατά του Nord Stream 2 και προέτρεψε τις εταιρείες που συνεργάζονται να σταματήσουν αμέσως την τοποθέτηση του αγωγού. Από την άλλη, η Μόσχα επιμένει πως ο Nord Stream 2 είναι ένα εμπορικό έργο και είναι επωφελές τόσο για τη Ρωσία όσο και για την ΕΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.