ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Γαλλικές εκλογές: Ε.Μακρόν και Μ.Λεπέν άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα

Γαλλικές εκλογές: Ε.Μακρόν και Μ.Λεπέν άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα

Ο Εμανουέλ Μακρόν ψήφισε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο του Τουκέ (Πα-ντε-Καλαί), πριν μεταβεί στην περιοχή του Παρισιού για να προεδρεύσει της τελετής για την 77η επέτειο από το ιστορικό, πολεμικό διάγγελμα που είχε απευθύνει προς το έθνος ο Σαρλ ντε Γκολ στις 18 Ιουνίου 1940.

Ο Μακρόν ψήφισε στις 9:00 το πρωί χωρίς τη σύζυγό του Μπριζίτ, σε αντίθεση με την περασμένη Κυριακή. Ο αρχηγός του κράτους χαιρέτισε αρκετούς ανθρώπους που τον περίμεναν έξω από το δημαρχείο και έβγαλαν selfie μαζί του.

Στον πρώτο γύρο ο Μακρόν είχε ψηφίσει προς το μεσημέρι με τη σύζυγό του. Σήμερα, εκπλήρωσε το εκλογικό του καθήκον του νωρίς, πριν επιβιβαστεί σε ελικόπτερο για να πάει στο Μον-Βαλεριέν, στην περιοχή του Παρισιού, προκειμένου να προεδρεύσει της τελετής μνήμης.

Από τη μεριά της η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, η οποία είναι υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές, στην 11η περιφέρεια του Πα-ντε-Καλέ, ψήφισε πριν από λίγο, στο Ενέν-Μπομόν.

Η Λεπέν συνοδευόταν από τον Στιβ Μπριουά, τον δήμαρχο της πόλης αυτής, η οποία αριθμεί περίπου 26.000 κατοίκους και αποτελεί ένα από τα προπύργια του ακροδεξιού κόμματος. Ο Μπριουά προέρχεται από το Εθνικό Μέτωπο αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Λεπέν δεν έκανε καμία δήλωση στους περίπου 20 δημοσιογράφους που την περίμεναν σε σχολείο, το οποίο είχε μετατραπεί σε εκλογικό κέντρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.