ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τουρκία: Θέλει δικό του αεροπλανοφόρο ο Ερντογάν – «Να μην εξαρτιόμαστε από άλλες χώρες», λέει ο Τούρκος Πρόεδρος

Τουρκία: Θέλει δικό του αεροπλανοφόρο ο Ερντογάν – «Να μην εξαρτιόμαστε από άλλες χώρες», λέει ο Τούρκος Πρόεδρος

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύθηκε ότι η Τουρκία θα ναυπηγήσει το δικό της αεροπλανοφόρο, τονίζοντας ότι η Αγκυρα θέλει να καλύπτει η ίδια τις αμυντικές ανάγκες της.

«Θα ναυπηγήσουμε τα δικά μας αεροπλανοφόρα», είπε σε τελετή για τη νέα τουρκική κορβέτα, στην Κωνσταντινούπολη. Οπως είπε, το πλάνο αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή αμφίβιου σκάφους, το 2012. Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του πρέπει να αναπτύξει τη δική της αυτάρκη αμυντική βιομηχανία, κάτι που όπως είπε είναι κρίσιμο για την ασφάλεια.

«Η Τουρκία σκοπεύει να τερματίσει την εξάρτησή της από την ξένη αμυντική βιομηχανία έως το 2023», υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε ότι η Αγκυρα ήδη μπορεί να υπερηφανεύεται για την ικανότητά της να ναυπηγεί υποβρύχια. «Τα πλάνα μας πρέπει να βασίζονται σε εθνικές ευκαιρίες. Αν χρειάζεται, πρέπει να κάνουμε θυσίες για το χρονοδιάγραμμα και το κόστος. Αν δεν το είχαμε κάνει αυτό τα τελευταία 15 χρόνια, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε διασυνοριακές επιχειρήσεις ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις, εξαιτίας των κρυφών εμπάργκο που επιβλήθηκαν στη χώρα», σύμφωνα με το RT.

Η Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει 14 πρότζεκτ κατασκευής πολεμικών σκαφών, ενώ δέκα ακόμη θα ξεκινήσουν τα επόμενα χρόνια, συμπλήρωσε ο Ερντογάν και προειδοποίησε ότι η Αγκυρα δεν θα ανεχθεί τις όποιες προσπάθειες να εμποδιστούν οι προσπάθειες εξοπλιστικής ανάπτυξης που κάνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.