ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Τραμπ: «Η Μέρκελ συμφώνησε να πάρει την θέση μου η Ιβάνκα» (φωτό)

Ν.Τραμπ: «Η Μέρκελ συμφώνησε να πάρει την θέση μου η Ιβάνκα» (φωτό)

Υπήρξε ένα από τα στιγμιότυπα που προκάλεσαν συζητήσεις στη Σύνοδο των G20. Οταν η Ιβάνκα Τραμπ κάθισε με τους ηγέτες των χωρών, αντικαθιστώντας τον πατέρα της.

Η κόρη του Αμερικανού προέδρου, σύμβουλός του στον Λευκό Οίκο, πήρε για λίγο τη θέση του, στη συζήτηση για την ανάπτυξη στην Αφρική. Κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις στο Twitter.

«Όταν έφυγα από την αίθουσα για σύντομες συναντήσεις με την Ιαπωνία και άλλες χώρες, ζήτησα από την Ιβάνκα να καθίσει στη θέση μου. Πολύ συνηθισμένο. Η Ανγκελα Μέρκελ συμφωνεί!», έγραψε στο Twitter τη Δευτέρα ο Τραμπ. Δεν σταμάτησε εκεί όμως, καθώς βρήκε μία ακόμη ευκαιρία να επιτεθεί στην Χίλαρι Κλίντον και τα ΜΜΕ ταυτόχρονα. «Αν είχε ζητηθεί από την Τσέλσι Κλίντον να πάρει τη θέση της μητέρας της, καθώς η μητέρα της πρόδιδε τη χώρα μας, τα ψευδή ΜΜΕ θα έλεγαν ”Τσέλσι για πρόεδρος”!», έγραψε ακόμη.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/884374529660903424?ref_src=twsrc%255Etfw&ref_url=http%253A%252F%252F

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/884378624660582405?ref_src=twsrc%255Etfw&ref_url=http%253A%252F%252

Οταν κλήθηκε να σχολιάσει την κίνηση, σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου, η Καγκελάριος απάντησε: «Η Ιβάνκα είναι στην αμερικανική αντιπροσωπεία». Και η Νίκι Χέιλι, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, υπερασπίστηκε την κόρη του προέδρου, λέγοντας ότι συχνά η Ιβάνκα έχει μετάσχει σε συναντήσεις με την ίδια και τον Τραμπ, ιδιαίτερα όταν αφορούν τις γυναίκες και τις επιχειρήσεις, γράφει το Reuters.

Δεν έχουν βέβαια όλοι την ίδια άποψη. Ανταποκριτής του BBC ανέφερε ότι πρόκειται για κάτι χωρίς προηγούμενο, καθώς όταν πρέπει κάποιος ηγέτης να αποχωρήσει για λίγο από τις συζητήσεις των G20, η πάγια τακτική είναι να τον αντικαθιστούν ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Ο Λόρενς Σάμερς από την άλλη, πρώην αξιωματούχος της Παγκόσμιας Τράπεζας ο οποίος διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, επεσήμανε ότι είναι εξαιρετικά σπάνια η αποχώρηση ηγετών από σημαντικές Συνόδους και σημείωσε ότι όταν αυτό είναι αναγκαίο, τότε τους αντικαθιστά ο υπουργός Εξωτερικών, ή κάποιος άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος του ίδιου επιπέδου.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο παιδί ηγέτη να παίρνει θέση. Δεν υπάρχει προηγούμενο για έναν καλό λόγο. Ηταν προσβλητικό για τους άλλους που ήταν παρόντες και έστειλε ένα μήνυμα αποδυνάμωσης των υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων», έγραψε στην Washington Post.

Οταν κλήθηκε να αντικαταστήσει τον πατέρα της, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, η Ιβάνκα Τραμπ κάθισε ανάμεσα στον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ και τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ήταν δεξιά και αριστερά της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/brianklaas/status/883626606698397696?ref_src=twsrc%255Etfw&ref_url=http%253A%252F%252F

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.