ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Πουτζδεμόν με… έκκληση στην Μαδρίτη για διαπραγμάτευση

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Πουτζδεμόν με… έκκληση στην Μαδρίτη για διαπραγμάτευση

Ευχές του προς τον καταλανικό λαό για το 2018 έδωσε ο Κάρλες Πουτζδεμόν, Στο μήνυμά του ωστόσο ζήτησε και να ξεκινήσει μια πολιτική διαπραγμάτευση και να αποκατασταθεί η κυβέρνησή του που καθαιρέθηκε από τη Μαδρίτη μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, στις 27 Οκτωβρίου.

«Ως πρόεδρος, απαιτώ από την ισπανική κυβέρνηση και από εκείνους που την στηρίζουν να αποκαταστήσουν όλους εκείνους που καθαιρέθηκαν χωρίς την έγκριση των Καταλανών» ανέφερε ο Πουτζδεμόν στο ηχογραφημένο μήνυμά του για το νέο έτος.

Στο επτάλεπτο μήνυμα, ο Κάρλες Πουτζδεμόν εκτιμά ότι οι Καταλανοί είναι «ένας λαός δημοκρατικά ώριμος, που κέρδισε το δικαίωμα να ιδρύσει μια Δημοκρατία ελεύθερων ανδρών και γυναικών». Δεν διευκρινίζει όμως αν θα ενθαρρύνει μια νέα προσπάθεια απόσχισης.

Ο Πουτζδεμόν, που εμφανίζεται ως «νόμιμος» ηγέτης της Καταλονίας, έφυγε στο Βέλγιο λίγο πριν του ασκηθεί ποινική δίωξη από τις ισπανικές δικαστικές αρχές με αφορμή τη μονομερή απόπειρα απόσχισης της 27ης Οκτωβρίου Αν επιστρέψει στην Ισπανία θα προφυλακιστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι κάλπες μίλησαν. Τι περιμένει ο κύριος Ραχόι για να αποδεχτεί το αποτέλεσμα;» διερωτάται στο μήνυμά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.