ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τι θα συμβεί στην ανθρωπότητα αν πέσει αύριο μία πυρηνική βόμβα (βίντεο)

Τι θα συμβεί στην ανθρωπότητα αν πέσει αύριο μία πυρηνική βόμβα (βίντεο)

Με αφορμή την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από την πυρηνική συμφωνία με τη Ρωσία – μία διμερής συνθήκη που υπεγράφη το 1987 και απαγορεύει την ανάπτυξη ενός ευρέως φάσματος πυρηνικών όπλων και πυραύλων – η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο προειδοποιεί ότι «αν μία πυρηνική βόμβα έπεφτε αύριο, οι συνέπειες για την ανθρωπότητα θα ήταν καταστοφικές».

Στα πρώτα δευτερόλεπτα της ρίψης η λάμψη της έκρηξης θα ήταν εκτυφλωτική και τις επόμενες μέρες θα ξεσπούσαν τεράστιες πυρκαγιές που δεν θα μπορούσαν να ελέγχουν, προκαλώντας εγκαύματα στους περισσότερους ανθρώπους.

Μέσα σε μία εβδομάδα τα νοσοκομεία θα ήταν ασφυκτικά γεμάτα και δεν θα μπορούσαν να υποθάλψουν τους τραυματίες, όσους είχαν επιζήσει της έκρηξης.

Στον πρώτο χρόνο, το υπέδαφος, το έδαφος και η ατμόσφαιρα θα είχαν μολυνθεί από την ραδιενέργεια και κατά συνέπεια τα φυτά, οι καλλιέργειες και τα ζώα.

Στα 10 χρόνια, εάν έχουμε καταφέρει να επιζήσουμε, το πιο πιθανό είναι να παρουσιάσουμε λευχαιμία ή κάποιο άλλο είδος καρκίνου.

Στα 30 χρόνια, θα κοιτάμε τα παιδιά μας και θα αναρωτιόμαστε αν τους έχουμε «περάσει» τις παρενέργειες της ραδιενέργειας.

Αν τελικά ζούμε μέχρι τα 70 μας, ο γιατρός που θα μας εξετάζει θα μας πει ότι πρόκειται για θαύμα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.