ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλβανία: Άγριες συμπλοκές διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κοινοβούλιο

Αλβανία: Άγριες συμπλοκές διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κοινοβούλιο

Νέες διαδηλώσεις κατά του Έντι Ράμα έλαβαν χώρα στην Αλβανία. Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί και για τις δύο πλευρές.

Η αλβανική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση για να διαλύσει τους διαδηλωτές οι οποίοι επιχείρησαν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο, αφού νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία στα Τίρανα ζητώντας τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Η κινητοποίηση της αντιπολίτευσης ξεκίνησε ειρηνικά το μεσημέρι. Στη συνέχεια όμως ξέσπασαν βίαια επεισόδια, όταν μια μικρή ομάδα άρχισε να εκτοξεύει πέτρες εναντίον των αστυνομικών που είχαν αναλάβει τη φρούρηση του κοινοβουλίου. Ορισμένοι διαδηλωτές και αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά. Σύμφωνα με την εφημερίδα Albanian Daily News, τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές και ισάριθμοι αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Παρόμοια επεισόδια είχαν σημειωθεί και τον περασμένο μήνα, όταν οι συγκεντρωμένοι προκάλεσαν ζημιές σε πολλά κυβερνητικά κτίρια και η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπασά, είπε ότι η Αλβανία δεν πρόκειται να ησυχάσει μέχρι να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και να διεξαχθούν ελεύθερες και δίκες εκλογές. Παράλληλα, επέκρινε τους διπλωμάτες δυτικών χωρών που έχουν κάνει έκκληση για ηρεμία και διάλογο.

“Η Αλβανία δεν αποσταθεροποιείται από τις διαδηλώσεις για τις ευρωπαϊκές αξίες. Έχει αποσταθεροποιηθεί από το έγκλημα και τον εναγκαλισμό του από την κυβέρνηση. Αυτό πρέπει να σταματήσει”, τόνισε. “Δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα χωρίς δημοκρατία και χωρίς δικαιοσύνη”, πρόσθεσε, προειδοποιώντας ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και οι ΗΠΑ έχουν προτρέψει όλες τις πλευρές να αποφύγουν τη βία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.