ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ροχανί: «Καλώ τις ΗΠΑ να κάνουν το πρώτο βήμα αίροντας όλες τις κυρώσεις»

Ροχανί: «Καλώ τις ΗΠΑ να κάνουν το πρώτο βήμα αίροντας όλες τις κυρώσεις»

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί κάλεσε τις ΗΠΑ «να κάνουν το πρώτο βήμα αίροντας όλες τις κυρώσεις» εναντίον της χώρας του, μία ημέρα μετά τη δήλωση του Αμερικανού ομολόγου του ότι θα μπορούσε να συναντηθεί μαζί του.

«Το πρώτο «βήμα είναι η άρση των κυρώσεων. Πρέπει να άρετε όλες τις παράνομες, άδικες και λανθασμένες κυρώσεις εναντίον του ιρανικού έθνους», δήλωσε ο Ροχανί σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση του Ιράν. «Θα συνεχίσουμε να περιορίζουμε τις δεσμεύσεις μας βάσει της συμφωνίας του 2015, αν δεν δοθούν εγγυήσεις για τα συμφέροντά μας», πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος.

Ροχανί: «Η Τεχεράνη δεν θέλει πυρηνικά όπλα»

Ωστόσο ο Ροχανί διαβεβαίωσε ότι «η Τεχεράνη ποτέ δεν ήθελε να αποκτήσει πυρηνικά όπλα» και υπογράμμισε ότι είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε συνομιλίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ΗΠΑ επανέφεραν τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν μετά την απόφασή τους τον Μάιο του 2018 να αποσυρθούν από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.