ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός-Χονγκ Κονγκ: Η κυβέρνηση μοιράζει λεφτά για να αυξηθεί η κατανάλωση

Κορωνοϊός-Χονγκ Κονγκ: Η κυβέρνηση μοιράζει λεφτά για να αυξηθεί η κατανάλωση

Η τοπική κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, καταφεύγει σε ασυνήθιστα μέτρα για την αντιμετώπιση της επαπειλούμενης οικονομικής κρίσης λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Πολ Τσαν, θα μοιραστούν από 10.000 δολάρια Χονγκ Κονγκ (1.180 ευρώ) σε μετρητά σε όλους τους ενήλικες μόνιμους κατοίκους της πόλης, ώστε να αυξηθεί η κατανάλωση και να μειωθούν οι απώλειες των επιχειρήσεων. Δικαιούχοι είναι περίπου επτά εκατομμύρια κάτοικοι, ηλικίας άνω των 18 ετών. Συνολικά η τοπική κυβέρνηση θα διαθέσει ένα ποσό 120 δις. δολαρίων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της επιδημίας του κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η οικονομία του Χονγκ Κονγκ έχει πληγεί από τις πολύμηνες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και τις πολιτικές αναταραχές και το τελευταίο διάστημα από τις επιπτώσεις της επιδημίας. Στην αστιατική μεγαλούπολη έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής 81 κρούσματα του κορωνοϊού και δύο θάνατοι. Ταυτόχρονα οι Αρχές αποφάσισαν να μειώσουν τα ενοίκια σε κρατικά κτίρια και να κάνουν εκπτώσεις στους φόρους ακινήτων. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού αναμένεται να αυξηθεί μέχρι το 2021 στα 18 δισ. δολάρια – ποσό ρεκόρ για το Χονγκ Κονγκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.