ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ έχουν συγκεκριμένο ωράριο για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες

Τα σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ έχουν συγκεκριμένο ωράριο για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες

Στις περισσότερες χώρες που έχουν χτυπηθεί από τον κορωνοϊό οι κυβερνήσεις έχουν κλείσει τα καταστήματα πλην των σούπερ μάρκετ, των φαρμακείων και γενικά σημείων που πωλούν αγαθά πρώτης ανάγκης.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες μέρες επικρατεί χάος στα σούπερ μάρκετ και πολλοί είναι εκείνοι που συρρέουν ταυτόχρονα για να κάνουν τις αγορές τους. Χαρακτηριστικό ήταν το χάος που επικράτησε στις αλυσίδες μεγάλων σούπερ μάρκετ του Λος Άντζελες πριν από μερικές ημέρες με τους καταναλωτές να μην μπορούν να βρουν ούτε ένα ρολό χαρτί υγείας ή το εμφιαλωμένο νερό να δίνεται με δελτία.

Μετά λοιπόν από αυτές τις σκηνές χάους και άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία σουπερμάρκετ (και καταστήματα λιανικής όπως το Target και η Walmart που πουλάνε είδη παντοπωλείου μαζί με άλλα προϊόντα) βρήκαν τον τρόπο να συνδυάσουν την κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων μαζί με την εφαρμογή πρωτοκόλλων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Έτσι τα καταστήματα ορίζουν ώρες όπου γίνονται δεκτοί μόνο καταναλωτές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
https://www.instagram.com/p/B94Ty55ppar

Για παράδειγμα σε γνωστές και πολύ μεγάλες αλυσίδες οι πελάτες άνω των 60 ετών μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους για μία ώρα πριν το κανονικό ωράριο των καταστημάτων.

Αλυσίδα με έδρα την Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ότι τα μαγαζιά της θα είναι ανοιχτά από τις 7 μέχρι τις 8 το πρωί για να εξυπηρετούν αποκλειστικά πελάτες 65 ετών και άνω, έγκυες γυναίκες, και άτομα με αναπηρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλες πάλι αλυσίδες ορίζουν συγκεκριμένες μέρες και ώρες μέσα στην εβδομάδα. Για παράδειγμα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες θα κάνουν τα ψώνια τους κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.