ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μαζικές διαδηλώσεις κατά των κυβερνητών του Δημοκρατικού κόμματος στις ΗΠΑ: «Βάλτε τέλος στις απαγορεύσεις»

Μαζικές διαδηλώσεις κατά των κυβερνητών του Δημοκρατικού κόμματος στις ΗΠΑ: «Βάλτε τέλος στις απαγορεύσεις»

Οργή από τους Αμερικανούς κατά των Δημοκρατικών κυβερνητών που αρνούνται να συμμορφωθούν με το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την επανεκκίνηση της οικονομίας κρατώντας τις πολιτείες κλειστές σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν ζημιά στον Λευκό Οίκο ενόψει εκλογών.

Σε… λαϊκό ξεσηκωμό, κατά των πολιτειακών αρχών, κάλεσε την περασμένη Παρασκευή τους Αμερικανούς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβάλλει ορισμένοι κυβερνήτες πολιτειών.

Μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει ευθεία αναφορά στην 2η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος στο οποίο δίνεται το δικαίωμα σε κάθε Αμερικανό να φέρει όπλα.

Με χαρακτηριστικό από τα tweets ο Ντ.Τραμπ καλούσε:

«Απελευθερώστε την Βιρτζίνια και σώστε την 2η τροπολογία γιατί βρίσκεται υπό πολιορκία»!

Στο Οχάιο διαδηλωτές βρέθηκαν μπροστά στις πόρτες της κατοικίας του κυβερνήτη του Οχάιο, Mike DeWine, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που ακολουθεί ο κυβερνήτης.

Το έναυσμα έδωσε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος με μια σειρά αναρτήσεων στο twitter κάλεσε τον αμερικανικό λαό να ξεσηκωθεί και να διεκδικήσει την ελευθερία του, απέναντι σε όσες πολιτείες κρατούν τις κοινωνίες και την οικονομία σε αποκλεισμό.

Ο πυρετός αυτός του ξεσηκωμού εξαπλώνεται και σε άλλες Πολιτείες.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ο ίδιος ο Τραμπ είχε αναρτήσει ένα πιρούνι στον λογαριασμό του στο Twitter. Έβαλε στο στόχαστρο τους κυβερνήτες των Πολιτειών που ανήκουν στο «Δημοκρατικό» κόμμα κυρίως, και αρνούνται εμμονικά να άρουν τα μέτρα αποκλεισμού.

Πάνω από 500 άτομα διαδήλωσαν, πεζοί ή μέσα στο αυτοκίνητά τους, μπροστά στο κοινοβούλιο της πρωτεύουσας του New Hampshire (1,3 εκατομμύρια κάτοικοι), επειδή ο κυβερνήτης Chris Sununu επέβαλε συνέχιση της καραντίνας ως τις 4 Μαΐου.

«Οι αριθμοί λένε ψέματα», έγραφαν τα πανό των διαδηλωτών.

«Οι αριθμοί δεν δικαιολογούν τα δρακόντεια μέτρα της καραντίνας που έχουμε στο New Hampshire », δηλώνει ο Skip Murphy, 63 ετών, ο οποίος δηλώνει παραδοσιακός ψηφοφόρος των Ρεπουμπλικανών.

Στην Annapolis, πρωτεύουσα του Maryland, οι διαδηλωτές έμειναν στα αυτοκίνητά τους και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μέτρησε τουλάχιστον 200 άτομα μπροστά στο τοπικό κοινοβούλιο:

«Και η φτώχεια σκοτώνει, επίσης», έγραφε ένα πανό, «Δεν θα υπακούσω σε παράνομες αποφάσεις», ανέφερε ένα άλλο.

Στο Οστιν, πρωτεύουσα του Τέξας, περίπου 500 διαδήλωναν, ενώ στα συνθήματα που φώναζαν κατήγγειλαν την οικονομική κατάρρευση, η οποία όπως έλεγαν επισπεύστηκε από το πάγωμα όλων των δραστηριοτήτων.

Διαδηλωτές εμφανίστηκαν επίσης στην Καλιφόρνια, στην Ιντιάνα, στη Νεβάδα και στο Ουισκόνσιν, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

22 εκατομμύρια Αμερικανοί άνεργοι εξαιτίας των μέτρων

Η καραντίνα εκτόξευσε τον αριθμό των ανέργων στις ΗΠΑ και σε έναν μήνα περίπου 22 εκατομμύρια Αμερικανοί γράφτηκαν στο ταμείο ανεργίας, ενώ πολλοί άνθρωποι έχασαν το εισόδημά τους. Ο γνωστός Alex Jones, του InfoWars, ήταν επικεφαλής της διαδήλωσης στο Οστιν στην οποία έφτασε καταχειροκροτούμενος από τους παρισταμένους.

Διαδηλώσεις και στο New Hampshire, κατά της καραντίνας

Αυτές οι συγκεντρώσεις γέμισαν από κάθε λογής κόσμο και από όλα τα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα των ΗΠΑ.

Η Ντολόρες, μια κομμώτρια που διαδήλωνε στην Annapolis, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν μπορεί πλέον να εργαστεί και δεν παίρνει κανένα κυβερνητικό επίδομα επειδή είναι ιδιοκτήτρια και όχι εργαζόμενη. «Πρέπει να σώσω την επιχείρησή μου, πρέπει να δουλέψω για να ζήσω, αλλιώς θα πεθάνω», δήλωσε.

«Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να εργαστούν, το δικαίωμα να τραφούν, το δικαίωμα να συγκεντρώνονται ελεύθερα και αυτά τα δικαιώματα δεν μπορούν να αρθούν στο όνομα μια χαζής επιστήμης . Δεν είμαι γιατρός αλλά ξέρω να λογαριάζω και τελικά οι αριθμοί δεν είναι τόσο ανησυχητικοί», δηλώνει η Amira Abuzeid, νοικοκυρά.

Πλημμύρισε το Μίσιγκαν

Η μεγαλύτερη διαδήλωση έγινε στο Μίτσιγκαν, όπου 3.000 άνθρωποι καταδίκασαν τα μέτρα περιορισμού της κυβερνήτη της πολιτείας Gretchen Whitmer, του Δημοκρατικού κόμματος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν κρύβει την βιασύνη του να ανοίξει εκ νέου την οικονομία, αν και αφήνει στους κυβερνήτες να πάρουν την ευθύνη, κάλεσε την Παρασκευή τρεις Πολιτείες που έχουν Δημοκρατική ηγεσία, το Μίσιγκαν, την Μινεσότα και την Βιρτζίνια να άρουν τους περιορισμούς, καλώντας του πολίτες να διαδηλώσουν για την ελευθερία.

Το Σάββατο, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε τους διαδηλωτές λέγοντας ότι «ορισμένοι κυβερνήτες το πήγαν πολύ μακριά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.