ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: Το Σαν Μαρίνο θα προσφέρει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik σε τουρίστες

Κορωνοϊός: Το Σαν Μαρίνο θα προσφέρει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik σε τουρίστες

Στις 17 Μαΐου, το Σαν Μαρίνο θα εγκαινιάσει την έναρξη ενός τουριστικού εμβολιαστικού προγράμματος κατά της COVID-19, στο οποίο οι επισκέπτες της χώρας θα εμβολιάζονται με το ρωσικής παρασκευής φάρμακο, Sputnik V.

Αυτό το μικρό νησί των 61 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με πληθυσμό 34.000 κατοίκων, έλαβε πρώτα μια παρτίδα Sputnik τον Φεβρουάριο και έχει έως τώρα ανοσοποιήσει 25.000 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι σήμερα σε ενημέρωση, κυρίως με το ρωσικό εμβόλιο.

Καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ασθενείς με κορονοϊό που να νοσηλεύονται, το Σαν Μαρίνο αποφάσισε ότι έχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει μια εκστρατεία προσκαλώντας τουρίστες να εμβολιαστούν με το Sputnik V, όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Φεντερίκο Πεντίνι Αμάτι στην ενημέρωση.

«Η τουριστική εμβολιαστική εκστρατεία θα ξεκινήσει στις 17 Μαΐου και θα αφορά ξένους, μη Ιταλούς πολίτες», ανέφερε ο υπουργός.

Οι τουρίστες που επιθυμούν να πάνε στο Σαν Μαρίνο για εμβολιασμό θα πρέπει να έχουν κράτηση σε ξενοδοχείο τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από την άφιξή τους, δήλωσε ο ίδιος. Θα πρέπει επίσης να έχουν σχεδιάσει ένα δεύτερο ταξίδι, 21 με 28 ημέρες αργότερα, για να λάβουν την ενισχυτική τους δόση.

Οι δύο δόσεις θα κοστίσουν στους τουρίστες 15 ευρώ, ανέφεραν αξιωματούχοι του Σαν Μαρίνο. Είπαν επίσης πως ελπίζουν η χώρα να είναι σύντομα σε θέση να χορηγεί εμβολιαστικά πιστοποιητικά σε κατοίκους και τουρίστες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Σαν Μαρίνο δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Sputnik V δεν έχει ακόμα εγκριθεί για χρήση στην ΕΕ. Το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι επί του παρόντος υπό αξιολόγηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.