ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

7.000.000 δολάρια κατέβαλλε η Airbnb σε τουρίστρια που κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη

7.000.000 δολάρια κατέβαλλε η Airbnb σε τουρίστρια που κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη

Επτά εκατομμύρια δολάρια κατέβαλλε η γνωστή πολυεθνική εταιρεία βραχυχρόνιων μισθώσεων Airbnb σε τουρίστρια που φέρεται να βιάστηκε υπό την απειλή μαχαιριού, σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Αυστραλή τουρίστρια αποζημιώθηκε για την επίθεση που δέχτηκε την Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2015.

Το θύμα με τους φίλους της είχε πάρει τα κλειδιά για το διαμέρισμα από ένα γειτονικό κατάστημα εκείνο το βράδυ, αναφέρει το δημοσίευμα. Ο ύποπτος φέρεται να είχε φτιάξει αντικλείδι του διαμερίσματος, όπου μπήκε πριν την επίθεση. Η γυναίκα επέστρεψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με τον 24χρονο ύποπτο να κρύβεται στο μπάνιο.

Ο Τζούνιορ Λι, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης, δηλώνει αθώος αλλά παραμένει υπό κράτηση.

Μετά τη φερόμενη επίθεση, ομάδα ασφαλείας της Airbnb επικοινώνησε με την τοπική αστυνομία για να προσφέρει βοήθεια και μετέφερε το θύμα σε ξενοδοχείο. Επίσης προσφέρθηκε να καλύψει κάποια έξοδα, όπως αυτό της συμβουλευτικής και το αεροπορικό ταξίδι της μητέρας της τουρίστριας από την Αυστραλία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στο πλαίσιο της συμφωνίας αξίας 7 εκατ. δολαρίων, το θύμα δεν μπορεί να κατηγορήσει ή να κάνει μήνυση εναντίον της Airbnb ή του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, όπου συνέβη το περιστατικό. Η συμφωνία λέγεται πως έγινε δύο χρόνια μετά τη φερόμενη επίθεση.

«Σε περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης, στις συμφωνίες που κάνουμε, τα θύματα μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα για τις εμπειρίες τους, συμπεριλαμβανομένης και της επίθεσης στη Νέα Υόρκη» δήλωσε στη New York Post ο Μπεν Μπράιτ, εκπρόσωπος της Airbnb.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.