ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί εισηγούνται νομοσχέδιο που θα περιορίζει τις προεδρικές εξουσίες – Με το βλέμμα στο Ν.Τραμπ

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί εισηγούνται νομοσχέδιο που θα περιορίζει τις προεδρικές εξουσίες – Με το βλέμμα στο Ν.Τραμπ

Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων εισηγήθηκαν σήμερα ένα νομοσχέδιο που έχει ως στόχο να αφαιρεθούν εξουσίες από τον πρόεδρο των ΗΠΑ,καθώς το “φάντασμα” του Ντόναλντ Τραμπ τους κατατρέχει.

Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι και ο βουλευτής Άνταμ Σιφ σχεδιάζουν να παρουσιάσουν το νομοσχέδιο σε μια συνέντευξη Τύπου. Υποστηρίζουν ότι ο «Νόμος για την Προστασία της Δημοκρατίας μας» θα αποκαταστήσει την ισορροπία των εξουσιών, μεταξύ της εκτελεστικής και της νομοθετικής, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται νέα όρια σε ό,τι αφορά τη χρήση της προεδρικής χάρης για κατηγορίες περί «περιφρόνησης» ή «παρεμπόδισης» του έργου του Κογκρέσου. Επίσης, ο πρόεδρος δεν θα μπορεί να δώσει χάρη στον εαυτό του ενώ θα ληφθούν και μέτρα για να αποτραπούν οι παρεμβάσεις στις εκλογές από το εξωτερικό.

Το νομοσχέδιο προβλέπει αυξημένη προστασία για τους καταμηνυτές ατασθαλιών, αλλά και την προστασία των γενικών επιθεωρητών. Το Κογκρέσο θα έχει λόγο στην κήρυξη κατάστασης έκτακτης εθνικής ανάγκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.