Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ – Α.Αντόνοφ: «Η Μόσχα δεν πρόκειται να επιτεθεί πρώτη σε καμία χώρα»

Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ – Α.Αντόνοφ: «Η Μόσχα δεν πρόκειται να επιτεθεί πρώτη σε καμία χώρα»

Ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, ξεκαθάρισε πως η Μόσχα δεν πρόκειται να επιτεθεί πρώτη σε καμία χώρα.

Παράλληλα, επεσήμανε πως όλη η υστερία για την υποτιθέμενη «ρωσική απειλή» στην Ουκρανία ενορχηστρώνεται τεχνητά από τις ΗΠΑ με στόχο να δικαιολογηθούν οι αποτυχίες του προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, η Μόσχα έχει επανειλημμένα ρωτήσει τις ΗΠΑ για το πώς σχεδιάζει να βοηθήσει στην εγκαθίδρυση της ειρήνης στην ανατολική Ουκρανία, ωστόσο μέχρι στιγμής, η Ουάσινγκτον αυξάνει μόνο τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τα όπλα με τα οποία προμηθεύει τον στρατό του Κιέβου.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως ο Λευκός Οίκος συνεχίζει να επιμένει να στέλνει εξοπλισμό στην Ουκρανία, μαζί και με διάφορα όπλα όπως εκτοξευτές πυραύλων.

«Μπορεί να το επιχειρήσουν, ποντάροντας στο γεγονός ότι ο ρωσικός στρατός δεν θα απαντήσει σε μια επίθεση, από φόβο για τις δυνατότητες του ΝΑΤΟ. Θα ήθελα να τονίσω κατηγορηματικά: πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη αυταπάτη» τόνισε ο κ. Αντόνοφ.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η Ρωσία ενισχύει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι το Κρεμλίνο μπορεί να σχεδιάζει επίθεση στην Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Κρεμλίνο, με τη σειρά του, καταδίκασε τους ισχυρισμούς ως «αντιρωσική υστερία» και επέκρινε τα ΜΜΕ των ΗΠΑ για «εκστρατεία ψεύτικων ειδήσεων», ξεκαθαρίζοντας πως οι μετακινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων γίνεται εντός των συνόρων της χώρας, κάτι που δεν πρέπει να αφορά κανέναν και καμία σχέση δεν υπάρχει με επικείμενη επίθεση στην Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.