ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ο Τ.Μπάιντεν «τρέμει» την επιστροφή του Ν.Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί τον (ξανα)εμπλέκουν σε «εγκληματική συνωμοσία»

O Aμερικανός πρώην πρόεδρος ετοιμάζεται να διεκδικήσει εκ νέου την Προεδρία

Ο Τ.Μπάιντεν «τρέμει» την επιστροφή του Ν.Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί τον (ξανα)εμπλέκουν σε «εγκληματική συνωμοσία»

Ο φόβος του Τ.Μπάιντεν και των Δημοκρατικών για επαναφορά του πρώην Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ είναι φανερός, αφού προσπαθούν για άλλη μία φορά να εμποδίσουν μία πιθανή κάθοδό του στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ και συνεργάτες του ενεπλάκησαν σε παράνομες ενέργειες για να ανατραπεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020», έκρινε χθες Τετάρτη το βράδυ η ειδική εξεταστική επιτροπή που διενεργεί έρευνα για τα γεγονότα στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου του 2021.

Η επιτροπή ισχυρίζεται πως διαθέτει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να «συμπεράνει καλή τη πίστει ότι ο (πρώην) πρόεδρος και τα μέλη της ομάδας που διεξήγαγε την εκστρατεία του ενεπλάκησαν σε εγκληματική συνωμοσία με σκοπό να εξαπατήσουν τις ΗΠΑ», αναφέρει κείμενό της, αντίγραφα του οποίου περιήλθαν στην κατοχή αρκετών αμερικανικών ΜΜΕ φιλικά προσκείμενα προς τους Δημοκρατικούς.

Η τοποθέτηση αυτή της ad hoc επιτροπής δεν αποτελεί το πόρισμά της: η έρευνα που διενεργεί βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Η εξεταστική επιτροπή συνέταξε το κείμενο αυτό στο πλαίσιο αιτήματος σε δικαστήριο για να αποκτήσει πρόσβαση σε έγγραφα του δικηγόρου Τζον Ίστμαν, εξηγούν αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο δικηγόρος, συνεργάτης του κ. Τραμπ, είναι αυτός που συνέταξε το μνημόνιο που περιέγραφε πώς, ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς μπορούσε να εμποδίσει τα μέλη του Κογκρέσου να επικυρώσουν την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν επί του Ντόναλντ Τραμπ σε μια συνεδρίαση του κοινοβουλίου την 6η Ιανουαρίου 2021. Ο κ. Πενς αρνήθηκε να το πράξει.

Η επιτροπή θεωρεί ότι σε αυτή την υπόθεση παραβιάστηκε η αμερικανική νομοθεσία, η οποία απαγορεύει ρητά κάθε «συνωμοσία για τη διάπραξη αδικήματος σε βάρος των ΗΠΑ ή για την εξαπάτηση των ΗΠΑ ή κάποιας υπηρεσίας τους καθ’ οιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, είχε καταγγείλει τότε ότι στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές διεπράχθη νοθεία.

Την 6η Ιανουαρίου, λίγο πριν από την είσοδο των Αμερικανών πολιτών στην έδρα του ομοσπονδιακού Κογκρέσου, είχε καταγγείλει την εκλογική νοθεία κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης σε μικρή απόσταση από τον Λευκό Οίκο, καλώντας τους Αμερικανούς να δώσουν «μάχη» για να σταματήσουν την «κλοπή».

Ο Ρεπουμπλικάνος παραπέμφθηκε για δεύτερη φορά σε δίκη που έκρινε το εάν θα απομακρυνόταν από το αξίωμα μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο, όμως αθωώθηκε από τη Γερουσία, όπου εξετάστηκε η κατηγορία σε βάρος του για «υποκίνηση εξέγερσης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παραμένει κυρίαρχος στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα και θεωρείται βέβαιο ότι θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στις εκλογές του 2024.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.