ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνομιλίες Google- Ολάντ για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνομιλίες Google- Ολάντ για τα πνευματικά δικαιώματα

O εκτελεστικός διευθυντής της Google Έρικ Σμιντ τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον  Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και την υπουργό Πολιτισμού Ορελί Φιλιπετί  με αφορμή τις προθέσεις της γαλλικής κυβέρνησης να ασκήσει πιέσεις στην εταιρία για να καταλήξει σε συμφωνία για την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων στους εκδότες των γαλλικών εφημερίδων.

Σε περίπτωση που οι συνομιλίες αποτύχουν η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει φόρο στην εταιρία κάθε φορά που αναπαράγει χωρίς άδεια ειδήσεις του γαλλικού Τύπου.  Γερμανικές, γαλλικές και ιταλικές εφημερίδες πιέζουν τις κυβερνήσεις τους να επιβάλουν ειδική φορολογία στην Google καθώς  η εταιρία αντιγράφει την ειδησεογραφία τους αποκομίζοντας τεράστια κέρδη αναφέροντας απλώς την πηγή.

Η Google είχε απείλησε πως σε περίπτωση που επιβληθεί ένας τέτοιος φόρος θα αποκλείσει όλες τις εφημερίδες από τις μηχανές αναζήτησης, κάτι που δεν φαίνεται να προβληματίζει ιδιαιτέρα τους εκδότες που εμφανίζονται αποφασισμένοι να αναγκάσουν την Google να μην χρησιμοποιεί δωρεάν το περιεχόμενό τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.