ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άγνωστο αν θα δεχτεί η Ε.Ε την Σκωτία στους κόλπους της

Άγνωστο αν θα δεχτεί η Ε.Ε την Σκωτία στους κόλπους της

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ παραπλάνησε τους συμπατριώτες του, λέγοντας ότι η Σκωτία θα γίνει αυτομάτως αποδεκτή από την ΕΕ, σε περίπτωση απόσχισης της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως έγινε γνωστό, ο γενικός εισαγγελέας και ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σκωτίας επανειλημμένως προειδοποίησαν τον Σάλμοντ ότι στην πραγματικότητα για αυτόνομη ένταξη της χώρας στην ΕΕ είναι απαραίτητο να γίνουν διαπραγματεύσεις με όλες τις άλλες χώρες – μέλη και να ληφθεί η έγκρισή τους.

Η Εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την παραβίαση από τον πρωθυπουργό του υπουργικού κώδικα δεοντολογίας.

Πρόφανώς ήδη ξεκίνησαν οι προσπάθειες να φοβίσουν τους Σκωτσέζους ότι σε περίπτωση απόσχισης και ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο η Ε.Ε θα έχει κλειστές τις πόρτες τις για το νεοσύστατο κράτος (αλλά παλαιό έθνος, και βασίλειο).

Η σύσταση του Ηνωμένου Βασιλείου ως κρατικής οντότητας είναι περίπλοκη, και σίγοουρα επουδενί δεν μπορεί να θεωρηθεί ενιάιο έθνος. Πάντως για όλο τον κόσμο η Αγγλία θεωρείται ότι κυριαρχεί σε αυτό το μόρφωμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.