ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Επίσκεψη Ομπάμα στη Μιανμάρ

Επίσκεψη Ομπάμα στη Μιανμάρ

Στις 19 Νοεμβρίου σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Μιανμάρ ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που θα είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος θα μεταβεί στη χώρα.

Ο Ομπάμα θα συναντηθεί με τον ηγέτη της χώρας Θέιν Σέιν και την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Αούνγκ Σαν Σου Κίι, μια κίνηση που αναμένεται να ερμηνευθέί ως μια επιπλέον ενίσχυση εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας της μεταμόρφωσης της Μιανμάρ με την σχεδόν πολιτική κυβέρνηση του Θέιν Σέιν, που ανέλαβε την εξουσία τον Μάρτιο του 2011.

«Μέχρι τώρα απ’ όσο καταλαβαίνω ο Ομπάμα θα έρθει στη Μιανμάρ στις 19 Νοεμβρίου και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Θέιν και την Αούνγκ Σαν Σου Κίι, φυσικά σε δύο διαφορετικές συναντήσεις”, επισήμανε ο κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Ούτε η αμερικανική κυβέρνηση, ούτε η αμερικανική πρεσβεία δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την ημερομηνία επίσκεψης.

Οι ΗΠΑ προχώρησαν στην άρση των κυρώσεων εναντίον της Μιανμάρ αναγνωρίζοντας τις πολιτικές και οικονομικές αλλαγές που δρομολογούνται στη χώρα. Ο αμερικανός πρόεδρος είχε συναντηθεί με την Αούνγκ στη διάρκεια της επίσκεψης της στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Ο Ομπάμα μεταβαίνει στη νοτιοανατολική Ασία και συγκεκριμένα στην Καμπότζη για να συμμετάσχει στη σύνοδο των δέκα χωρών της ;Eνωσης Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), που συνήθως διευρύνεται με τη συμμετοχή των εταίρων της ένωσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 15 ως 20 Νοεμβρίου και η κυβέρνηση της Καμπότζης ανακοίνωσε πως ο αμερικανός πρόεδρος θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ στις 18 Νοεμβρίου, κάτι που δεν έχει επιβεβαιώσει ο Λευκός Οίκος.

Οι ηγέτες της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Ρωσίας και άλλων χωρών αναμένονται στην Καμπότζη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.