ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σε υψηλά επίπεδα η προτίμηση των Γερμανών στα λεγόμενα “ακροδεξιά” κόμματα

Σε υψηλά επίπεδα η προτίμηση των Γερμανών στα λεγόμενα “ακροδεξιά” κόμματα

Σε έρευνα του Ιδρύματος «Φρίντριχ Έμπερτ» στο Βερολίνο, αποδεικνύεται ότι ένας στους 11 Γερμανούς, δηλαδή το 9%, ασπάζεται “ακροδεξιές” απόψεις. Η μελέτη, με τίτλο «Η Κοινωνία που αλλάζει: ακροδεξιές απόψεις στην Γερμανία του 2012», βασίστηκε σε έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας καταγράφηκαν οι απόψεις ( μέσω ειδικού ερωτηματολογίου ) συνολικά 2.415 Γερμανών πολιτών καθώς και 95 ανθρώπων άλλων εθνικοτήτων που διαμένουν στη Γερμανία και έχουν ιστορικό μετανάστευσης από άλλες χώρες.  

Σε πόλεις της πάλαι ποτέ Δυτικής Γερμανίας το ποσοστό ακροδεξιών αντιλήψεων ανέρχεται στο 7.6%, όμως εντυπωσιακή είναι η άνοδος στις ακροδεξιές θέσεις στις περιοχές της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, όπου το 15.8% των κατοίκων ασπάζεται απόψεις της “σκληρής δεξιάς”

Το 25.1% των Γερμανών εμφανίζει στοιχεία φόβου απέναντι στους αλλοεθνείς, ενώ ένας στους τρεις Γερμανούς, το 32%, απάντησε πως συμφωνεί με την πρόταση «οι άνθρωποι εβραϊκής καταγωγής χρησιμοποιούν την μνήμη του Ολοκαυτώματος προς όφελός τους».

Περίπου το 40% των Γερμανών συμφωνούν πως «Οι αλλοδαποί έρχονται στη Γερμανία μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτούν το γενναιόδωρο γερμανικό κοινωνικό κράτος» και πως «Η Γερμανία έχει αλλοτριωθεί εξαιτίας του υπερβολικά μεγάλου αριθμού μεταναστών».

Τέλος, σχεδόν έξι στους δέκα Γερμανούς συμφωνούν με τη πρόταση «Η άσκηση της μουσουλμανικής λατρείας στη Γερμανία πρέπει να περιοριστεί σημαντικά».

H συμπάθεια προς τους εθνικιστές εντοπίζεται πολύ έντονα σε άτομα ηλικίας 14-30 ετών που κατοικούν σε πόλεις της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.