ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σαλβίνι σε Μακρόν: «Σταμάτα να προσβάλεις την Ιταλία – Όλη η Ευρώπη είναι μαζί μας»

Σαλβίνι σε Μακρόν: «Σταμάτα να προσβάλεις την Ιταλία – Όλη η Ευρώπη είναι μαζί μας»

Να σταματήσει τις προσβολές ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά της Ιταλίας με αφορμή το μεταναστευτικό, ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας νκαι επικεφαλής της «ΛέγκỨ Ματέο Σαλβίνι εκτιμώντας παράλληλα ότι η αντιμεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί χαίρει ολοένα και μεγαλύτερης στήριξης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ηγέτης της Λέγκα έκανε αυτές τις δηλώσεις στο περιθώριο συνόδου στη Λιόν της Γαλλίας, όπου συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών των έξι μεγαλύτερων σε πληθυσμό χωρών της ΕΕ (Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία).

Στην ατζέντα της συνόδου αυτής, που ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας και πρόκειται να ολοκληρωθεί απόψε, περιλαμβάνονταν το μεταναστευτικό και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Μακρόν με κατηγορεί για ρατσισμό και εγωισμό επειδή σήμερα όλοι οι υπουργοί που ήταν παρόντες (σ.σ. εάν ήταν εκεί ο Ν.Κοτζιάς θα ήταν και… ο μόνος που θα διαφωνούσε) υποστήριζαν ότι οι οικονομικοί μετανάστες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί στην Ευρώπη», είπε στους δημοσιογράφους ο Σαλβίνι.

Εννέα μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, το μεταναστευτικό αναδεικνύεται στο μείζον θέμα από τον Ματέο Σαλβίνι και την κυβέρνηση της Ιταλίας, μιας από τις πύλες εισόδου των παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη.

Τον Ιούνιο ο Γάλλος πρόεδρος είχε καταγγείλει «τον κυνισμό και την ανευθυνότητα» της Ρώμης επειδή η Ιταλία έκλεισε τα λιμάνια της για το πλοίο Aquarius που μετέφερε 630 παράνομους μετανάστες.

Όταν του ζητήθηκε σήμερα να σχολιάσει μια άλλη, πρόσφατη προτροπή του Μακρόν που αφορούσε την εντατικοποίηση των απελάσεων και «έναν καλύτερο έλεγχο των αφίξεων», ο Σαλβίνι απάντησε: «Αν ο Μακρόν είναι στην ίδια γραμμή, τότε δίνουμε τον ίδιο αγώνα».

«Ίσως πού και πού μπορεί να ξανανοίγει ο Γάλλος πρόεδρος τη μεθοριακή διάβαση στο Βιντιμίλε και να σταματήσει να μας προσβάλει», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη μεθοριακή πόλη απ’ όπου περνούσαν χιλιάδες μετανάστες από την Ιταλία, κατευθυνόμενοι προς τη βόρεια και κεντρική Ευρώπη. Από το 2015 η Γαλλία τους εμποδίζει συστηματικά να περνούν τα σύνορα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζεται πολύ διχασμένη στο μεταναστευτικό. Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας, Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα, εκτίμησε σήμερα ότι “δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση, απλώς κάποιες θέσεις που προσπαθούμε να τις ενώσουμε, όπως αρμόζει στην ΕΕ”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.