ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Γονάτισαν» οι ΗΠΑ στον «Σουλτάνο»: Ήραν ακόμη και τις δήθεν κυρώσεις στην Τουρκία – Άνοιξε ο δρόμος για τα F-35

«Γονάτισαν» οι ΗΠΑ στον «Σουλτάνο»: Ήραν ακόμη και τις δήθεν κυρώσεις στην Τουρκία – Άνοιξε ο δρόμος για τα F-35

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ΗΠΑ και Τουρκία προχώρησαν στην ταυτόχρονη άρση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί ανοίγοντας τον δρόμο και για τα F-35.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη μετά την “θερμή” τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χτες Ρ.Τ.Ερντογάν και Ν.Τραμπ και την πορεία των σχέσεων των δύο χω΄ρων το τελευταίο διάστημα.

Πριν λίγο το πρακτορείο Reuters ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ προχώρησαν στην άρση των κυρώσεων κατά των Τούρκων υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, θέτοντας εκτός «μαύρης» λίστας τους Αμντουλχαμίτ Γκιουλ και Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Αμέσως μετά την αμερικανική ανακοίνωση, η Τουρκία “ανταπέδωσε” προχωρώντας και αυτή στην άρση των κυρώσεων που είχε επιβάλλει στον Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ, Jeff Sessions, και τον Γραμματές της Εσωτερικής Ασφάλεια των ΗΠΑ, Kirstjen Nielsen.

Οπως είναι αντιληπτό, υπάρχει βήμα – βήμα επαναπροσέγγιση ΗΠΑ -Τουρκίας η οποία ανοίγει πλέον τον δρόμο και στα F-35. To “φλερτ” ξαναγίνεται “έρωτας”…

Ξεκίνησε με την απελευθέρωση του πάστορα, συνεχίστηκε στην συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών στην υπόθεση Κασόγκι ενώ καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε η χτεσινή ανακοίνωση των ΗΠΑ για την επίσημη έναρξη κοινών περιπολιών στην Μάνμπιτζ με τις αμερικανο-τουρκικές σημαίες να κάνουν την εμφάνιση τους στις κουρδικές περιοχές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από το εν λόγω μέτωπο, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για τους Κούρδους καθώς οι τουρκικές δυνάμεις ήδη προχωρούν πολύ…

Οπως ανέφερε χτες το pronews.gr, στην τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Ερντογάν-Ν.Τραμπ επικράτησε πανηγυρικό κλίμα.

Συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις σε διμερή και περιφερειακά ζητήματα σε Συρία και αλλού (ποια άραγε;).

Επί τάπητος τέθηκε τόσο η Ιντλίμπ όσο και η Μάνμπιτζ.

Ερντογάν-Τραμπ συμφώνησαν να είναι σε στενή επαφή σε όλα τα περιφερειακά ζητήματα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος συμφώνησαν να προχωρήσουν σε εποικοδομητικά βήματα για την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.