ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διπλωματία στα χιόνια: Ο Πούτιν έκανε σκι με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας (βίντεο)

Διπλωματία στα χιόνια: Ο Πούτιν έκανε σκι με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας (βίντεο)

Επειτα από αρκετές εβδομάδες σκληρής ρητορικής μεταξύ Ρωσίας και Λευκορωσίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έβαλε τα πέδιλα του σκι για χάρη της διπλωματίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος και ο Λευκορώσος ομόλογός του, Αλεξάντερ Λουκασένκο, έκαναν μαζί σκι, στο Σότσι. Οι δύο τους ανέβηκαν μαζί σε λιφτ και στη συνέχεια έκαναν κατάβαση στις πίστες χιονοδρομικού κέντρου. Μάλιστα ο Πούτιν, μιλώντας με τουρίστες, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο την επόμενη φορά να δοκιμάσει το σνόουμπορντ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Αυτή η επίδειξη διπλωματίας του… σκι έγινε στο περιθώριο των συνομιλιών των δύο ηγετών, έπειτα από την ένταση που προκλήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες. Η Ρωσία άλλαξε τη φορολογία της με τρόπο που δεν ευνοεί τη Λευκορωσία, η οποία καταλογίζει στη Μόσχα ότι ασκεί οικονομικές πιέσεις προκειμένου να διατηρήσει την πολιτική κυριαρχία της στον γείτονά της. Από την πλευρά της, η Μόσχα εκτιμά ότι δεν θα επιδοτεί τη Λευκορωσία χωρίς κάποιο αντιστάθμισμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο στενών εταίρων.

Η αλλαγή στην φορολογία συνεπάγεται την αύξηση των τιμών στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου προς τη Λευκορωσία, που διυλίζει ένα μεγάλο μέρος του για να το ξαναστείλει στη Ρωσία ή την Ευρώπη.

«Οι σοβαρές αποφάσεις δεν επιτρέπουν την ταραχή» δήλωσε ο Πούτιν, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, όταν ρωτήθηκε για τις προοπτικές μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο Αλεξάντερ Λουκασένκο διαβεβαίωσε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο συμμάχους είναι «ακλόνητες», υπενθυμίζοντας τους στενούς δεσμούς μεταξύ των οικονομιών τους και διαβεβαιώνοντας ότι η Μόσχα έχει πολλά να χάσει από την οικονομική εξασθένιση της Λευκορωσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.