ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανώτατο Δικαστήριο Ιταλίας κατά Σαλβίνι; «Η Ρακέτε έπρεπε να σώσει τους ναυαγούς»

Ανώτατο Δικαστήριο Ιταλίας κατά Σαλβίνι; «Η Ρακέτε έπρεπε να σώσει τους ναυαγούς»

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάνθηκε ότι η καπετάνιος του πλοίου Sea Watch 3, Κάρολα Ρακέτε, είχε την υποχρέωση -όπως και έπραξε- όχι μόνο να περισυλλέξει τους ναυαγούς από την θάλασσα, αλλά και να τους μεταφέρει σώους στην ξηρά θέλοντας ίσως να δείξει ότι δεν θα συμφωνεί με τον Σαλβίνι στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης.

Σύμφωνα με τον ιταλικό “Άρειο Πάγο”, η Ρακέτε έδρασε ορθά, ακολουθώντας τους κανόνες διάσωσης στην θάλασσα, οι οποίοι, άλλωστε, είναι ευρέως γνωστοί σε όσους διασώζουν ναυαγούς.

Για τον λόγο αυτό, οι ανώτατοι δικαστές της Ιταλίας ακύρωσαν το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος της Ρακέτε από εισαγγελέα της Σικελίας, όταν, κατά τον ελλιμενισμό του πλοίου της στην Λαμπεντούζα, πριν οκτώ μήνες, είχε συγκρουσθεί με ταχύπλοο της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η Κάρολα Ρακέτε έχει υποβάλει μήνυση για δυσφήμιση κατά του γραμματέα της Λέγκα και Ιταλού πρώην υπουργού εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.