ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσικό ΥΠΕΞ σε ΗΠΑ: «Λέτε ανοησίες για συμβόλαια θανάτου, εσείς διακινείτε την ηρωίνη από το Αφγανιστάν»

Ρωσικό ΥΠΕΞ σε ΗΠΑ: «Λέτε ανοησίες για συμβόλαια θανάτου, εσείς διακινείτε την ηρωίνη από το Αφγανιστάν»

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, απάντησε σε ιδιαίτερα σκληρό ύφος στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ οι οποίες κατηγόρησαν τη Ρωσία πως πλήρωνε «συμβόλαια θανάτου», σε Ταλιμπάν για να σκοτώνουν Αμερικανούς στρατιώτες, καθώς κατηγόρησε ευθέως τις ΗΠΑ πως εμπλέκονται στο εμπόριο ναρκωτικών από το Αφγανιστάν, το οποίο είναι ο νούμερο ένα παραγωγός οπίου στον κόσμο, από το οποίο παράγεται η ηρωίνη.

Το ρωσικό υπουργείο χαρακτηρίζει τη διαρροή «χοντροκομμένο fake news», που διακινήθηκε στα ΜΜΕ από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και κάνει λόγο για «χαμηλές διανοητικές ικανότητες των Αμερικανών προπαγανδιστών», οι οποίοι αναγκάζονται «να επινοούν τέτοιες ανοησίες», αντί να χρησιμοποιήσουν κάτι πιο αξιόπιστο.

Ειρωνεύεται, μάλιστα, τις αμερικανικές υπηρεσίες, προσθέτοντας ότι δεν θα μπορούσε να αναμένει κανείς κάτι διαφορετικό από αυτές, καθώς έχουν «τραγικά αποτύχει» στον εικοσαετή πόλεμο, που διεξάγουν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Σε μια σπάνια για τα διπλωματικά χρονικά δήλωση στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, που δεν κατονομάζεται, εμπλέκει ευθέως τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες με το εμπόριο ναρκωτικών, κάνοντας λόγο για «ευρέως γνωστά γεγονότα»,

«Δεν είναι μυστικό στο Αφγανιστάν ότι μέλη των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών, σε πληρωμές μετρητών σε ενόπλους για να επιτρέπουν τη διέλευση αυτοκινητοπομπών μεταφοράς τους, σε «μίζες» από συμβόλαια υλοποίησης διαφόρων προγραμμάτων, που πληρώνονται από τους Αμερικανούς φορολογούμενους», υποστηρίζει.

Ο Ρώσος εκπρόσωπος εκτιμά ότι οι διαρροές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ίσως να οφείλονται στο γεγονός ότι Αμερικανοί και Ρώσοι διπλωμάτες έχουν ενώσει τις προσπάθειές τους για να διευκολύνουν την έναρξη συνομιλιών μεταξύ της επίσημης Καμπούλ και των Ταλιμπάν και πιθανώς ανησυχούν ότι θα χάσουν το «εκτός βιβλίων εισόδημά τους».

Ο διευθυντής του Τμήματος Ασίας του ρωσικού ΥΠΕΞ Ζαμίρ Καμπούλοφ σχολίασε στο ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι τις αμερικανικές διαρροές, εκτιμώντας ότι πρόκειται για συνέχιση της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης στις ΗΠΑ και αντίδραση των «δυνάμεων εκείνων, οι οποίες δεν θέλουν να αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις αποτυχίες τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρόλο που πάντα υπήρχαν «ψίθυροι» και δημοσιογραφικές έρευνες, είναι η πρώτη φορά που επίσημη κυβέρνηση κατηγορεί ευθέως ένα όργανο του αμερικανικού κράτους πως συμμετέχει σε εμπόριο ναρκωτικών, στο οποίο υποτίθεται οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει τον «πόλεμο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.