ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Μόσχα: «Θα εξετάσουμε αίτημα μεταφοράς του Ναβάλνι στην Ευρώπη» – «Να μεταβεί στο εξωτερικό» λέει ο γιατρός του

Μόσχα: «Θα εξετάσουμε αίτημα μεταφοράς του Ναβάλνι στην Ευρώπη» – «Να μεταβεί στο εξωτερικό» λέει ο γιατρός του

Αναγκαία κρίνει τη μεταφορά του Αλεξέι Ναβάλνι από τη Ομσκ στην Ευρώπη, ο προσωπικός του γιατρός, Γιαροσλάβ Ασίχμιν, όπως επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Novaya Gazeta.,

Ο Ασίχμιν θεωρεί ότι στις περιπτώσεις αυτές, υπάρχουν εξειδικευμένες μονάδες στο νοσοκομείο Σκλιφασόφκσι της Μόσχας και στην Ομοσπονδιακή Ιατρικο-βιολογική υπηρεσία της Ρωσίας (Federal Medical-Biological Agency — FMBA), που συνιστά και τον εθνικό Οργανισμό υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας , αλλά θεωρεί ότι η καλύτερη στρατηγική είναι να σταλεί για νοσηλεία στην Ευρώπη.

«Αυτή την στιγμή προσπαθούμε ενεργά να συμφωνήσουμε με διάφορες κλινικές που έχουν εμπειρία θεραπείας τέτοιων περιστατικών. Και αυτό μπορεί να είναι μια κλινική στο Ανόβερο, στο Στρασβούργο. Υπάρχει μια περίεργη σύμπτωση, αλλά τέτοιου είδους ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Σάλσμπερι» (σ.σ. όπου είχε γίνει η δολοφονική απόπειρα κατά του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια), δηλώνει ο Ασίχμιν, σημειώνοντας ότι η κατάσταση περιπλέκεται και από το ότι «είναι πολύ πιο δύσκολο να συμφωνήσεις σήμερα με κάποια κλινική εξαιτίας του κορωνοϊού» .

“Εάν υπάρξει ανάγκη ο Αλεξέι Ναβάλνι να νοσηλευθεί στο εξωτερικό, τέτοια αιτήματα θα εξεταστούν επειγόντως” ανακοίνωσε νωρίτερα χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι η ρωσική κυβέρνηση εύχεται στον πολιτικό ανάκαμψη το συντομότερο δυνατό, “όπως και για κάθε Ρώσο πολίτη”.

Σύμφωνα με το ρώσο αξιωματούχο, το Κρεμλίνο παρακολουθεί την κατάσταση “μέσω των μέσων ενημέρωσης όπως κάθε άλλος”, σημειώνοντας ότι δεν έχουν υποβληθεί ειδικές αναφορές για τον Ναβάλνι στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πολιτικός νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο Ομσκ της Σιβηρίας, με στενούς του συνεργάτες να κάνουν λόγο για δηλητήριο στο τσάι του, δηλαδή απόπειρα δολοφονίας. Αντίθετα, οι γιατροί του νοσοκομείου απέφυγαν να δώσουν μια οριστική απάντηση για το τι του συνέβη, αποδίδοντας την κατάστασή του σε τροφική δηλητηρίαση, κάτι που εξαγρίωσε την εκπρόσωπό του.

“Ο Ναβάλνι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής επικεφαλής ιατρός του Νοσοκομείου Ανατόλι Καλινιτσένκο. Δεν διευκρίνισε εάν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του. Το ρωσικό υπουργείο Υγείας επιβλέπει τη θεραπεία του Ναβάλνυ, δήλωσε ο Καλινιτσένκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.