ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Βέλγιο: Προτίθεται να πάρει κι άλλους αλλοδαπούς από τη Μόρια

Βέλγιο: Προτίθεται να πάρει κι άλλους αλλοδαπούς από τη Μόρια

Το Βέλγιο αποφάσισε να δεχθεί τη μετεγκατάσταση έως 150 παράνομων αλλοδαπών που φιλοξενούνταν στο ΚΥΤ της Μόριας, μετά την ολική καταστροφή του από πυρκαγιά που έβαλαν οι ίδιοι.

Αν και αρχικά είχε γίνει λόγος για δώδεκα ασυνόδευτους ανήλικους, εν τέλει η Βελγίδα υπουργός Μάγκι Ντε Μπλοκ πρότεινε στον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργο Κουμουτσάκο τη μετεγκατάσταση 100 έως 150 αλλοδαπών, όπως οικογένειες με παιδιά, μητέρες ή ανύπαντρες γυναίκες. Οι δυο τους συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες και, μετά τη συζήτησή τους, συμφώνησαν οι δύο χώρες να συνεργαστούν για να βρουν διαρθρωτικές απαντήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Και οι δύο χώρες συμφωνούν ότι τα ad hoc μέτρα, κρίση μετά την κρίση, δεν είναι βιώσιμα μακροπρόθεσμα. Μόνο μια παγκόσμια προσέγγιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο μπορεί να προσφέρει μια διαρθρωτική λύση. Μια σαφής επισκόπηση της προσπάθειας κάθε κράτους μέλους θα ήταν το πρώτο βήμα. Η Ελλάδα κάνει πολύ περισσότερα από ό,τι μπορεί να αναμένεται λογικά. Στην ευρωπαϊκή προοπτική, το Βέλγιο συγκαταλέγεται επίσης μεταξύ των κρατών-μελών με τη μεγαλύτερη προσπάθεια. Κάθε κράτος-μέλος πρέπει να συνεισφέρει δίκαια», υπογραμμίζεται στην κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργών.

Η Ελλάδα ευχαρίστησε το Βέλγιο για την υποστήριξή του σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στη Λέσβο, ενώ τόσο η χώρα μας όσο και η βελγική πλευρά κάλεσαν τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης «να εκπληρώσουν το δικό τους δίκαιο μερίδιο στις κοινές προσπάθειες της ΕΕ για το άσυλο και τη μετανάστευση».

Όπως καταλήγει, η κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργών: «Αντιμετωπίζοντας μια δραματική κατάσταση στη Λέσβο, η Ελλάδα απευθύνει ερώτημα στο Βέλγιο εάν υπάρχουν δυνατότητες μετεγκατάστασης περιορισμένου αριθμού ευάλωτων αιτούντων άσυλο. Το Βέλγιο θέλει να δείξει περαιτέρω αλληλεγγύη και προτείνει τη μετεγκατάσταση 100 έως 150 ευάλωτων αιτούντων άσυλο, όπως οικογένειες με παιδιά, μητέρες ή ανύπαντρες γυναίκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ελλάδα θα ενημερώσει το Βέλγιο πώς μπορεί να εφαρμοστεί περαιτέρω η συνεργασία. Αυτή η προσπάθεια έρχεται μετά τη δέσμευση του Βελγίου που έγινε την περασμένη εβδομάδα για μετεγκατάσταση δώδεκα ασυνόδευτων ανηλίκων. Ύστερα από αίτημα της Ελλάδας νωρίτερα φέτος, το Βέλγιο είχε ήδη μετεγκαταστήσει δεκαοκτώ άλλους ασυνόδευτους ανηλίκους, οι οποίοι έφθασαν στο Βέλγιο πριν από λίγες εβδομάδες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.