Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Έχουμε την καλύτερη σχέση από ποτέ με την Ελλάδα» – Στην πράξη όμως…

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Έχουμε την καλύτερη σχέση από ποτέ με την Ελλάδα» – Στην πράξη όμως…

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν την καλύτερη σχέση που έχει υπάρξει ποτέ εδώ και δεκαετίες.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο θα ταξιδέψει στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Αγία Έδρα και την Κροατία από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου.

«Στην Ελλάδα, ο υπουργός Πομπέο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια για να ανανεώσουν την κοινή μας δέσμευση για την προώθηση της ασφάλειας, της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και για να γιορτάσουν την ισχυρότερη σχέση που έχει υπάρξει μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας εδώ και δεκαετίες», αναφέρεται.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Μάικ Πομπέο θα υπογράψει διμερή συμφωνία για την επιστήμη και την τεχνολογία. Επιπλέον, θα συμμετάσχει με ηγέτες του επιχειρηματικού κλάδου της ενέργειας σε μια συζήτηση που θα υπογραμμίσει τη σημασία της ενεργειακής διαφοροποίησης και των έργων υποδομής που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, ο Αμερικανός υπουργός θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου θα επισκεφθεί τη Ναυτική Βάση της Σούδας για να υπογραμμίσει την ισχυρή εταιρική σχέση ασφάλειας των ΗΠΑ με την Ελλάδα.

Νωρίτερα ο κ. Πομπέο είχε υποδεχτεί στο γραφείο του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος του εξέφρασε τις ανησυχίες της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Ο Αρχιεπίσκοπος εστίασε στην επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ανάγκη προστασίας των θρησκευτικών μειονοτήτων και του Οικουμενικού Πατριαρχείο υπό το πρίσμα της απόφασης για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη πράξη δεν φαίνεται κάποια διαφορά στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις καθώς δεν απολαμβάνει η χώρα κάποιας στήριξης έναντι της Τουρκίας. Το αντίθετο συμβαίνει, μας ζητούν και οι Αμερικανοί να συρθούμε σε διαπραγματεύσεις στις οποίες τα θέματα θα είναι μόνο οι παρανοϊκές απαιτήσεις της Τουρκίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.