ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Πεσκόφ: «Ο Β.Πούτιν σκέφτεται να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού»

Ν.Πεσκόφ: «Ο Β.Πούτιν σκέφτεται να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού»

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποίησε σήμερα, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σκέφτεται να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

«Φυσικά, σε περιπτώσεις αρχηγών κρατών, λαμβάνονται ειδικές προφυλάξεις. Έχει ήδη δηλώσει ότι σκέφτεται τον εμβολιασμό. Επομένως, ας περιμένουμε μέχρι να λάβει μια τέτοια απόφαση» σημείωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με πιθανό εμβολιασμό του Βλαντίμιρ Πούτιν θα δημοσιοποιηθεί.

«Φυσικά, δεν θα το κρατήσουμε μυστικό» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρώσος Πρόεδρος με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Μου Τζε-ιν, με αφορμή την συμπλήρωση 30 ετών από τη δημιουργία των διπλωματικών διαύλων μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Πούτιν εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφτεί τη Νότια Κορέα αφότου, όμως, έχει εμβολιαστεί κατά της πανδημίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πούτιν ανακοίνωσε πως η Ρωσία θα καταχωρήσει σύντομα και δεύτερο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, επαινώντας την ικανότητα της χώρας στη μάχη κατά της πανδημίας. Υπολογίζεται πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Το Sputnik V

Η Ρωσία είναι η πρώτη χώρα που ανέπτυξε εμβόλιο κατά της πανδημίας. Μάλιστα, μία από τις κόρες του Πούτιν ήταν από τους πρώτους εθελοντές που έκαναν το Sputnik V. Επίσης, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μαράτ Κουσνούλιν, ανακοίνωσε που έκανε κι αυτός το εμβόλιο.

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια από κοινού με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας και είναι πολλές οι χώρες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την προμήθειά του.

Προ ημερών ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ευχαρίστησε τη Ρωσία για την ανάπτυξη του Sputnik V, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ασφαλές και αποτελεσματικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω τη Ρωσία για τις εξαιρετικές προσπάθειές της για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου» δήλωσε ο Χανς Κλούγκε, Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Ρώσο υπουργό Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο. Ο ίδιος υπογράμμισε πως Οργανισμός εκτιμά πολύ τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η Ρωσική Ομοσπονδία προς την κατεύθυνση του εμβολίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.