Η φίμωση του Ν.Τραμπ συνεχίζεται: Και το YouTube έκλεισε τον λογαριασμό του

Η φίμωση του Ν.Τραμπ συνεχίζεται: Και το YouTube έκλεισε τον λογαριασμό του

Ακόμα μία εταιρεία-κολοσσός απέκλεισε τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά το Twitter, το Facebook, το Instagram και το YouTube απέκλεισε τον Τραμπ, με πολλούς πολιτικούς να αναφέρονται σε «ψηφιακή ολιγαρχία».

Οι εταιρείες-κολοσσοί των social media κάνουν τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την άλωση τ ου Καπιτωλίου, πόλεμο στον Τραμπ, τον οποίο προσπαθούν να φιμώσουν γιατί -όπως υποστηρίζουν- υποκινεί τη βία.

Σύμφωνα με το CNN το YouTube ανακοίνωσε πως ο λόγος που κλείνει τον λογαριασμό του Αμερικανού προέδρου είναι πως υποκινεί τη βία, παρόλα αυτά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες και ούτε κάποιο παράδειγμα.

Ο Τραμπ απεναντίας έχει τονίσει πως θα πρέπει να σταματήσει «το κυνήγι μαγισσών» που κάνουν οι Δημοκρατικοί και η προσπάθεια καθαίρεσης του γιατί θα δημιουργήσει ένα κύμα οργής.

Ενώ και στην χθεσινή ιστορική του ομιλία στο Άλαμο τόνισε χαρακτηριστικά πως «έχει φτάσει η ώρα για κατευνασμό στη χώρα μας, η ώρα για ειρήνη και ηρεμία». Μία ηρεμία που προσπαθούν να χαλάσουν με τις ενέργειες τους οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα social media, αλλά και οι Δημοκρατικοί με την ανούσια προσπάθεια που κάνουν για να τον παραπέμψουν.

Ουσιαστικά βλέπουμε έναν πόλεμο από τις «Δημοκρατίες» των social media προς τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος δείχνει ξεκάθαρα πως τον τρέμουν και προσπαθούν να τον απομονώσουν από τα κοινά. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Τραμπ είναι από τους λίγους ηγέτες που έχει εναντιωθεί ανοιχτά στην παγκοσμιοποίηση, καθώς είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πριν από μερικούς μήνες πως: «Το μέλλον δεν ανήκει στους υπέρμαχους της παγκοσμιοποίησης, το μέλλον ανήκει στους πατριώτες».

Η ανακοίνωση του YouTube

«Μετά από προσεκτική αναθεώρηση και υπό το φως των ανησυχιών σχετικά με τις συνεχιζόμενες παρακινήσεις σε βία, καταργήσαμε νέο περιεχόμενο που μεταφορτώθηκε στο κανάλι Donald J. Trump και εκδώσαμε προειδοποίηση για παραβίαση των πολιτικών μας για υποκίνηση βίας», δήλωσε εκπρόσωπος του YouTube.

«Ως αποτέλεσμα, βάσει του συστήματος προειδοποιήσεων, το κανάλι δεν επιτρέπεται πλέον να ανεβάζει νέα βίντεο ή ζωντανές ροές για τουλάχιστον επτά ημέρες – κάτι που μπορεί να παραταθεί», αναφέρεται στην ίδια δήλωση. Το YouTube είπε επίσης ότι θα κάνει το επιπλέον βήμα της απενεργοποίησης σχολίων κάτω από βίντεο στο κανάλι του Trump. Προς το παρόν ο λογαριασμός είναι προσβάσιμος ωστόσο δεν υπάρχει η δυνατότητα για τους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ να ενημερώνουν με νέα βίντεο.

H ιστορική ομιλία Τραμπ: «Κανένας κίνδυνος από την 25η τροπολογία»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως δεν ανησυχεί καθόλου για την προσφυγή στην 25η Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην καθαίρεσή του, λίγες ημέρες πριν λήξει η θητεία του στον Λευκό Οίκο.

«Η 25η Τροπολογία δεν συνιστά κανέναν κίνδυνο για μένα», είπε ο Τραμπ, από το Άλαμο στο Τέξας, σε ομιλία που εκφώνησε μπροστά από ένα τμήμα τείχους των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου ζήτησε επίσης «σεβασμό του νόμου». «Έχει φτάσει η ώρα για κατευνασμό στη χώρα μας, η ώρα για ειρήνη και ηρεμία», είπε.

Ενώ τόνισε ακόμη τα εξής: «Η ελευθερία της έκφρασης βρίσκεται υπό πολιορκία. Η 25η τροπολογία δεν με τρομάζει, θα λειτουργήσει όμως ενάντια στον Τζο Μπάιντεν, θα κυνηγά εκείνον και την ηγεσία του».

Ο Τ.Μπάιντεν θέλει να φτιάξει γραφεία κατά της «εσωτερικής τρομοκρατίας» – Θα ελέγχουν όποιον «δεν εκφράζεται σωστά»

Νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της εσωτερικής «τρομοκρατίας» θέλει να προωθήσει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα σε λίγες ημέρες και μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την περασμένη Τετάρτη στο Καπιτώλιο έχει ως στόχο τη δημιουργία κυβερνητικών γραφείων τα οποία θα παρακολουθούν υπόπτους για εσωτερική τρομοκρατία.

Μάλιστα όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Fox News, θα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους λευκούς και στους πατριώτες.

«Η διοίκηση του Μπάιντεν… θα εργαστεί για έναν νόμο για την εγχώρια τρομοκρατία που σέβεται την ελευθερία του λόγου και τις πολιτικές ελευθερίες, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύεται να ξεριζώσει την εγχώρια τρομοκρατία όπως πρέπει να σταματήσουμε τη διεθνή τρομοκρατία», λέει ο ιστότοπος της εκστρατείας του Μπάιντεν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το νομοσχέδιο χρονολογείται από το 2019 και απαιτεί τη δημιουργία γραφείων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στο FBI και στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και θα «αναλύει και θα παρακολουθεί την τρομοκρατική δραστηριότητα». Ενώ θα επικεντρώνεται σε «δεξιούς εξτρεμιστές», λευκούς, πατριώτες και όσους αριστερούς δεν εκφράζονται σωστά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.