ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Στη Γερμανία «σκοτώνονται» για το «φρένο χρέος» – Να είναι ελεύθερος ο δανεισμός όσο υπάρχει ο κορωνοϊός

Στη Γερμανία «σκοτώνονται» για το «φρένο χρέος» – Να είναι ελεύθερος ο δανεισμός όσο υπάρχει ο κορωνοϊός

Ο επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν πυροδότησε έντονη πολιτική αντιπαράθεση με την πρότασή του να αναβληθεί για μερικά χρόνια η ισχύς του του φρένου χρέους για μερικά χρόνια προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση του κορονοϊού.

Ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός πρότεινε σε σημερινό του άρθρο στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», να παραμείνει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού η δυνατότητα περιορισμένου νέου δανεισμού για μερικά χρόνια και μετά να ισχύσει ξανά το κατοχυρωμένο στο γερμανικό Σύνταγμα φρένο χρέους, δηλαδή ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός.

Ο Ρολφ Μπρινκχάους, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του δύο αδελφών συντηρητικών κομμάτων, του χριστιανοδημοκρατικού (CDU) και του χρισταινοκοινωνικού (CSU), χαρακτήρισε την πρόταση του Μπράουν έκφραση προσωπικής γνώμης και όχι πλειοψηφική θέση των δύο κομμάτων. Ο νέος πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Άρμιν Λάσετ επιβεβαίωσε επίσης ότι είναι υπέρ της διατήρησης του φρένου χρέους.

Ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς από την άλλη πλευρά, δήλωσε ανοιχτός στο θέμα και επεσήμανε ότι ο Μπράουν υιοθέτησε πρόταση του Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση της συνολικής οικονομικής ανάπτυξης.

Oι Πράσινοι (Die Gruenen) συμφώνησαν με την πρόταση Μπράουν. Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας τους Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ δήλωσε μάλιστα στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke ότι το (συνταγματικό) φρένο χρέους πρέπει να συμπληρωθεί σε μόνιμη βάση (και) με έναν επενδυτικό κανόνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντιθέτως, ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ έκανε λόγο για «συνθηκολόγηση της δημοσιονομικής πολιτικής» και δήλωσε ότι η κοινοβουλευτική του ομάδα ζήτησε την διεξαγωγή συζήτησης στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) σχετικά με αυτό το θέμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.