ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

O Ρ.Τ.Ερντογάν θα μιλήσει σήμερα με τον Β.Πούτιν για τα δημοψηφίσματα του Ντόνμπας, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε χθες βράδυ πως ο Ουκρανός ομόλογός τού ζήτησε την υποστήριξη της Άγκυρας για να «μεταπειστεί ο Πούτιν»

O Ρ.Τ.Ερντογάν θα μιλήσει σήμερα με τον Β.Πούτιν για τα δημοψηφίσματα του Ντόνμπας, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκοπεύει να συζητήσει σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του σχετικά με τα δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν στην Ουκρανία, που αναμένεται να οδηγήσουν στην ένταξη τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών στη ρωσική επικράτεια.

Ο κ. Ερντογάν είπε χθες βράδυ πως ο Ουκρανός πρόεδρος, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τού ζήτησε νωρίτερα την υποστήριξη της Τουρκίας για να «μεταπειστεί ο Πούτιν», να μην προχωρήσει.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους είπε πως προγραμματίζει να έχει συνδιάλεξη με τον κ. Πούτιν σήμερα.

«Ήθελα να μην είχαν διεξαχθεί τα δημοψηφίσματα και να είχαμε επιλύσει το πρόβλημα διπλωματικά», δήλωσε.

Τα δημοψηφίσματα σε τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες που έχουν καταλάβει οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ή ελέγχουν οι ρωσόφωνοι νότια και ανατολικά, δεν αναγνωρίζονται από τη διεθνή κοινότητα καθώς για αυτήν δεν υπάρχουν Ρώσοι στα εδάφη αυτά αλλά είναι Ουκρανοί που νομίζουν πως είναι… Ρώσοι.

Στη συνδιάλεξη των δύο ηγετών ενδέχεται επίσης να συζητηθεί η κατασκευή ακόμη ενός τουρκικού πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στη Σινώπη, στον τομέα της Τουρκίας που βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο κ. Ερντογάν δήλωσε πως οι συνομιλίες με τον κ. Πούτιν για το ζήτημα αυτό έχουν αρχίσει ήδη. Το πρώτο τουρκικό πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο, το Άκουγιου (Μερσίνη, νότια) κατασκευάζεται το τρέχον διάστημα από κοινοπραξία με επικεφαλής τη Rosatom, τη ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας. Ελπίζεται να έχει ολοκληρωθεί το 2023 και θα αντιπροσωπεύει περί το 10% του τουρκικού ενεργειακού μείγματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.