ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κίνα: Ο νέος πρωθυπουργός κατήγγειλε την πολιτική «καταστολής» της χώρας του που εφαρμόζεται από τις ΗΠΑ

«Η περικύκλωση και η καταστολή δεν είναι προς το συμφέρον κανενός» τόνισε ο Λι Τσιανγκ

Κίνα: Ο νέος πρωθυπουργός κατήγγειλε την πολιτική «καταστολής» της χώρας του που εφαρμόζεται από τις ΗΠΑ

Ο νέος πρωθυπουργός της Κίνας Λι Τσιανγκ κατήγγειλε σήμερα την πολιτική «περικύκλωσης» και «καταστολής» της χώρας του που εφαρμόζεται από τις ΗΠΑ, με φόντο τις συνεχιζόμενες εντάσεις ανάμεσα στις δυο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, ειδικά για την Ταϊβάν.

«Η Κίνα και οι ΗΠΑ μπορούν και πρέπει να συνεργαστούν. Αν συνεργαστούμε, μπορούμε να καταφέρουμε μεγάλα πράγματα», είπε στον Τύπο ο κ. Λι, συμπληρώνοντας πως «η περικύκλωση και η καταστολή δεν είναι λύση» και «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».

Ο νέος πρωθυπουργός, ο οποίος εκφράστηκε την ημέρα που ολοκληρώνονται οι ετήσιες εργασίες του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου, του κινεζικού κοινοβουλίου, προειδοποίησε ακόμη πως θα είναι δύσκολο για τη χώρα του να επιτύχει φέτος τον στόχο η ανάπτυξη της οικονομίας της να φθάσει «περί το 5%» του ΑΕΠ, παρότι το ποσοστό αυτό είναι από τα χαμηλότερα που έχουν ανακοινωθεί τα τελευταία 40 χρόνια.

«Η επίτευξη του στόχου για ανάπτυξη περί το 5% δεν θα είναι εύκολη, φοβάμαι, θα απαιτήσει πολλές προσπάθειες», ανέφερε στην πρώτη συνέντευξη Τύπου έπειτα από τον διορισμό του προχθές Σάββατο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.