Συρία: Διαψεύδει τους ισχυρισμούς ότι κρατά Αμερικανό δημοσιογράφο που απήχθη πριν από 10 χρόνια

Ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τη Δαμασκό να τον αφήσει ελεύθερο

Συρία: Διαψεύδει τους ισχυρισμούς ότι κρατά Αμερικανό δημοσιογράφο που απήχθη πριν από 10 χρόνια

Διέψευσαν σήμερα οι αρχές της Συρίας ότι έχουν απαγάγει ή ότι κρατούν έναν Αμερικανό δημοσιογράφο που εξαφανίστηκε πριν από μία δεκαετία. Την προηγούμενη ενδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τη Δαμασκό να τον αφήσει ελεύθερο.

Ο Όστιν Τάις, πρώην πεζοναύτης του αμερικανικού στρατού, απήχθη τον Αύγουστο του 2012 σε ηλικία 31 ετών κοντά στη Δαμασκό όπου βρισκόταν ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος για να καλύψει την εξέγερση εναντίον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η οικογένειά του πιστεύει ότι είναι ζωντανός και εξακολουθεί να κρατείται στη Συρία. Η ταυτότητα αυτών που κρατούν τον Τάις δεν είναι γνωστή και κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή του.

Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τον Τάις μέλος του αμερικανικού στρατού και διέψευσε ότι οι αρχές της χώρας κρατούν αυτόν ή οποιονδήποτε άλλο Αμερικανό πολίτη.

«Αυτές είναι αβάσιμες κατηγορίες», τόνισε σε ανακοίνωσή του.

Σε ανακοίνωσή του κατά τη δέκατη επέτειο από την απαγωγή του Τάις ο Μπάιντεν δήλωσε την προηγούμενη Τετάρτη ότι η κυβέρνησή του «έχει ζητήσει επανειλημμένα από την κυβέρνηση της Συρίας να συνεργαστεί μαζί μας ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε τον Όστιν σπίτι του».

Μπάιντεν: Η Ουάσινγκτον γνωρίζει ότι ο Τάις έχει κατά καιρούς κρατηθεί από τη συριακή κυβέρνηση

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον γνωρίζει «με βεβαιότητα» ότι ο Τάις έχει κατά καιρούς κρατηθεί από τη συριακή κυβέρνηση.

Οι ΗΠΑ απέσυραν τη διπλωματική τους αποστολή από τη Συρία το 2012, μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε από την πλευρά του ότι ο ειδικός απεσταλμένος για τις υποθέσεις των αιχμαλώτων Ρότζερ Κάρστενς «θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη συριακή κυβέρνηση» σε συντονισμό με τον Λευκό Οίκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.