ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τζιλ σε Τ.Μπάιντεν: «Σταμάτησε τον πόλεμο στη Γάζα τώρα»

Η Τ.Μπάιντεν έχει και στο παρελθόν πάρει θέση κατά της αμερικανικής εμπλοκής σε συγκρούσεις.

Τζιλ σε Τ.Μπάιντεν: «Σταμάτησε τον πόλεμο στη Γάζα τώρα»

Σύμφωνα με τους New York Times, η Τζιλ Μπάιντεν φέρεται να ζητά επιτακτικά από τον σύζυγό της και πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, «να σταματήσει άμεσα» τον πόλεμο στη Γάζα.

Αυτό φέρεται να αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος σε συνάντηση που είχε στο Λευκό Οίκο με μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας.

Συγκεκριμένα ένας από τους συμμετέχοντες ανέφερε στον Μπάιντεν πως η σύζυγός του δεν ήθελε να παρευρεθεί στη συνάντηση εξαιτίας της στήριξης του Αμερικανού προέδρου στον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Μπάιντεν απάντησε στον συνομιλητή του πως καταλαβαίνει και πως και η δική του σύζυγος, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ τον προτρέπει να «σταματήσει τον πόλεμο, να τον σταματήσει τώρα».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του προέδρου, ο Λευκός Οίκος δεν διέψευσε τη συνομιλία υπογραμμίζοντας πως «όπως και ο Πρόεδρος έτσι και η πρώτη κυρία είναι συντετριμμένη για τις επιθέσεις στους εργαζόμενους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας (σ.σ. αναφορά για το φονικό χτύπημα στο κομβόι της οργάνωσης World Central Kitchen) και τη συνεχιζόμενη απώλεια αθώων ανθρώπων στη Γάζα. Και οι δύο θέλουν το Ισραήλ να κάνει περισσότερα για την προστασία των αμάχων».

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν επίσης στους New York Times ότι ο Τζο Μπάιντεν μοιράζεται την ίδια οργή και ανησυχία για τους αμάχους στη Γάζα με τη σύζυγό του. Σημειώνεται πως η Τζιλ Μπάιντεν έχει και στο παρελθόν πάρει θέση κατά της αμερικανικής εμπλοκής σε συγκρούσεις. Υπενθυμίζεται πως η νυν πρώτη Κυρία των ΗΠΑ είχε υποστηρίξει και την απόσυρση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

«Τσαντισμένος ο Μπάιντεν»

Καθώς ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται, αυξάνονται τα μέλη των Δημοκρατικών στον Κογκρέσο, που πιέζουν τον Μπάιντεν να κάνει περισσότερα για να αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια και να τερματίσει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας. Όλο και περισσότεροι νομοθέτες στις ΗΠΑ εμφανίζονται όλο και λιγότερο πρόθυμοι να υποστηρίξουν τη συνέχιση της στρατιωτικές ενίσχυσης στο Ισραήλ, χωρίς να λαμβάνουν δεσμεύσεις πως ο ισραηλινός στρατός θα συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο.

Ο Τζο Μπάιντεν, που εντός της ημέρας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στον απόηχο της φονικής επίθεσης στο ανθρωπιστικό κομβόι της World Central Kitchen, υπήρξε παραδοσιακά ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Ισραήλ. Εστειλε άμεσα στρατιωτική βοήθεια για την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες, η δημόσια υποστήριξη του περιορίζεται καθώς η σύγκρουση γίνεται όλο και πιο αιματηρή με τα θύματα του πολέμου να έχουν ξεπεράσει τις 32.000 στην πλειονότητά τους άμαχοι, γυναίκες και παιδιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά τη δολοφονία των επτά εργαζομένων της World Central Kitchen , ο Τζο Μπάιντεν άσκησε την πιο σκληρή κριτική του στο Ισραήλ , λέγοντας ότι «δεν έχουν γίνει αρκετά» για να αποφύγουν επιθέσεις κατά αθώων. «Ο Μπάιντεν είναι τσαντισμένος. Το θερμόμετρο ανάμεσα στον ίδιο και στον Νετανιάχου είναι στα ύψη», ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στο Axios. Ενόψει και των προεδρικών εκλογών, πολλοί ψηφοφόροι των Δημοκρατικών εκφράζουν την αντίθεσή τους για τη στάση του Τζο Μπάιντεν στον πόλεμο στη Γάζα. Μάλιστα ένα ποσοστό εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του μέσω «αρνητικής ψήφου» στις εσωκομματικές εκλογές των Δημοκρατικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.