ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βρετανία: 400.000 υπογραφές έχει συγκεντρώσει αίτημα για πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Μέχρι στιγμής το βρετανικό κοινοβούλιο δεν έχει ορίσει ημερομηνία συζήτησης του ζητήματος

Βρετανία: 400.000 υπογραφές έχει συγκεντρώσει αίτημα για πρόωρες βουλευτικές εκλογές

400.000 άτομα φαίνεται να έχουν υπογραψει μέχρι στιγμής μια αίτηση για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία.

Το αίτημα έχει ξεπεράσει τις 100.000 υπογραφές που χρειάζονται ώστε το θέμα να τεθεί ενώπιον του κοινοβουλίου της χώρας.

Ο αυξανόμενος αριθμός όσων έχουν υπογράψει αποτυπώνει την οργή για τους χειρισμούς της κυβέρνησης των Συντηρητικών υπό τη νέα πρωθυπουργό Λιζ Τρας στο πεδίο της οικονομίας, που οδήγησαν τη βρετανική λίρα σε ιστορικό χαμηλό και τις τράπεζες να αποσύρουν δανειακά προϊόντα φοβούμενες γενικευμένη κρίση στη χώρα.

“Το χάος εντός του οποίου έχει περιπέσει η κυβέρνηση του Η.Β. είναι πρωτοφανές ιστορικά“, τονίζεται στο αίτημα.

Το κείμενο είχε κυκλοφορήσει προτού ο υπουργός Οικονομικών Κουάσι Κουαρτέγκ ανακοινώσει στα τέλη Σεπτεμβρίου τον μίνι προϋπολογισμό της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με τον βρετανικό Independent. “Ας επιτραπεί στον λαό να αποφασίσει ποιος θα ηγηθεί της χώρας σε αυτή τη μεγάλη αναταραχή”, σημειώνεται ακόμη στο κείμενο.

Μέχρι στιγμής το βρετανικό κοινοβούλιο δεν έχει ορίσει ημερομηνία συζήτησης του ζητήματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Μια αλλαγή στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος δεν εκκινεί διαδικασίες για πρόωρες βουλευτικές εκλογές”, είχε απαντήσει η κυβέρνηση στις 20 Σεπτεμβρίου, στην πρώτη υποβολή του αιτήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.