ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κάθριν Άστον: “Θετική εξέλιξη η ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ”

Κάθριν Άστον: “Θετική εξέλιξη η ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ”

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, εξέφρασε την ελπίδα της πως η Κροατία σύντομα θα καταστεί τμήμα της ευρωπαϊκής οικογένειας, καθώς την 1η Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η επικείμενη ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα υποστήριξε πως η ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ αποτελεί θετική εξέλιξη τόσο για την ίδια τη χώρα, όσο και για την ΕΕ συνολικά.

«Η ένταξή σας στην ΕΕ είναι καλή όχι μόνο για εσάς αλλά θα είναι εξαιρετικά καλή για τα κράτη μέλη της Ένωσης. Σας συγχαίρω εσάς και τον κροατικό λαό», δήλωσε η ύπατη εκπρόσωπος της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, μετά τη συνάντησή της, στο Ζάγκρεμπ, με τον Κροάτη πρόεδρο Ίβο Γιοσίποβιτς, την Πέμπτη.

Η Άστον εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι επισκέφθηκε το Ζάγκρεμπ, ενώ έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ, επισημαίνοντας πως η Κροατία έχει εργαστεί σκληρά γι’ αυτό.

Από την πλευρά του, ο Κροάτης πρόεδρος υπογράμμισε πως η ένταξη της Κροατίας ήταν το αποτέλεσμα μιας “μεγάλης και σημαντικής προσπάθειας” της χώρας, με τη βοήθεια και τη συνεργασία της ΕΕ και όλων των μελών της.

Μιλώντας για τους γείτονες της χώρας του, ο κ. Γιοσίποβιτς επανέλαβε ότι η Κροατία στήριζε πάντα και στηρίζει τη διεύρυνση της ΕΕ και ότι θα προσπαθήσει, πολιτικά και τεχνικά, να βοηθήσει τις χώρες της περιοχής και τους φίλους της να γίνουν μέλη της ΕΕ το συντομότερο δυνατόν «εκπληρώνοντας, φυσικά, τις προϋποθέσεις που πρέπει».

Ο κ. Γιοσίποβιτς ευχαρίστησε, επίσης, την κ. Άστον για όλα όσα έχει κάνει για την Κροατία.

Στο μεταξύ, ερωτηθείσα η κ. Άστον για το εάν η συμφωνία μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας για την εξομάλυνση των μεταξύ τους σχέσεων αποτελεί προϋπόθεση για να δοθεί ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Σερβία, τον προσεχή Ιούνιο, απάντησε ότι σε μερικές ημέρες θα συναντηθεί με τους πρωθυπουργούς της Σερβίας και του Κοσόβου, Ίβιτσα Ντάτσιτς και Χασίμ Θάτσι αντίστοιχα, στις Βρυξέλλες, προκειμένου να εξεταστεί η εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί, παράμετρος σημαντική για την πορεία της Σερβίας προς την ΕΕ.

Η κ. Άστον συναντήθηκε, επίσης, με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς και την υπουργό Εξωτερικών Βέσνα Πούσιτς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.