ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χαλαρώνει τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους η Αυστρία μετά τη θύελλα των αντιδράσεων

Χαλαρώνει τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους η Αυστρία  μετά τη θύελλα των αντιδράσεων

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η επιβολή, από τη Δευτέρα αυστηρού lockdown για τους ανεμβολίαστους στην Αυστρία και αυστηρότερων κανονισμών και για την πρόσβαση στον χώρο εργασίας, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να προχωρήσει έπειτα από μόλις ένα 24ωρο στην πρώτη «χαλάρωση».

Σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν από τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό κλάδο που δεν έχουν εμβολιαστεί για τον Covid-19 ή δεν έχουν αναρρώσει από τη νόσο θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ προκειμένου να προσέλθουν στην εργασία τους.

Όπως όμως μετέδωσε νωρίτερα απόψε ο ιστότοπος oe24, επικαλούμενος το αυστριακό υπουργείο Υγείας, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα μπορούν να υποβληθούν, σε περίπτωση έλλειψης διαθεσιμότητας, σε τεστ αντιγόνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, ο Καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, απέρριψε την εισήγηση του υπουργού Υγείας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν για γενική απαγόρευση εξόδου κατά τις νυχτερινές ώρες. «Θέλω να χρησιμοποιήσω το lockdown για τους μη εμβολιασμένους ως κίνητρο για τον εμβολιασμό», δήλωσε ο αυστριακός Καγκελάριος και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης των κανόνων για χρήση μάσκας τύπου FFP2.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.