ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πορτογαλία: Κινητοποιήσεις κατά της συνεχιζόμενης λιτότητας

Πορτογαλία: Κινητοποιήσεις κατά της συνεχιζόμενης λιτότητας

Με μια σειρά απεργιών και διαδηλώσεων, οι Πορτογάλοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κατά των δημοσιονομικών περικοπών που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2014.

Οι εργαζόμενοι στις εφορίες ξεκίνησαν σήμερα απεργία που θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο πολλών υπηρεσιών αλλά και για τις μισθολογικές περικοπές που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Οι εφορίες και τα τελωνεία ήταν σήμερα κλειστά ή λειτουργούσαν με προσωπικό ασφαλείας σε όλη την Πορτογαλία, δήλωσε ο Πάουλο Ράλια, πρόεδρος του κεντρικού συνδικάτου του κλάδου που κήρυξε τις σημερινές κινητοποιήσεις.

Το απόγευμα οι απεργοί αναμένεται να συγκεντρωθούν μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τα μέτρα λιτότητας. Εν τω μεταξύ, νωρίς το πρωί το μετρό της Λισαβόνας ήταν εκτός λειτουργίας εξαιτίας των στάσεων εργασίας του προσωπικού.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο της Πορτογαλίας, το CGTP, κάλεσε σε συγκέντρωση αργά το απόγευμα μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, προκειμένου οι πολίτες να ζητήσουν από τον πρόεδρο της χώρας Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα να ασκήσει βέτο στον προϋπολογισμό του 2014.

Οι κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας αναμένεται να κλιμακωθούν ως το τέλος της χρονιάς. Για την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζουν απεργίες οι εργαζόμενοι στις αποσκευές στα αεροδρόμια, οι οδηγοί λεωφορείων της Λισαβόνας, οι εργαζόμενοι στα ταχυδρομεία και οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας ενέκρινε στο τέλος Νοεμβρίου έναν προϋπολογισμό λιτότητας, που προβλέπει περικοπές και αυξήσεις φόρων που ανέρχονται συνολικά σε 3,9 δισ. ευρώ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.