ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

“Μεγάλα λόγια” Α. Σαμαρά στις Βρυξέλλες

“Μεγάλα λόγια” Α. Σαμαρά στις Βρυξέλλες

Ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε στις Βρυξέλλες τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, ενώ χαρακτήρισε δικαίωση για την Ελλάδα τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την άμυνα και την ασφάλεια στην ΕΕ, αφού από τους πρώτους είχε θέσει τα κρίσιμα αυτά ζητήματα (ναι αυτόν περίμεναν οι Ευρωπαίοι να τα θέσει…).   

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι το 2014 θα είναι για την Ελλάδα το έτος εξόδου από την κρίση, αλλά και μια καλύτερη χρονιά για την ΕΕ στο σύνολό της.

Μεγάλα λόγια τώρα… Μεγάλες υποσχέσεις που ούτε ο ίδιος δεν μπορεί κατά βάθος να πιστεύει… Καλύτερα ας “κοψει και κάτι” ο κ. Α. Σαμαράς…

Οι τέσσερις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας (έτσι για να λέμε ότι κάνουμε και κάτι δηλαδή) είναι:  

– η θαλάσσια πολιτική και η ΑΟΖ

– η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

– ο ενιαίος μηχανισμός επιτήρησης των τραπεζών

– η οικονομική ανάκαμψη

Τόνισε ακόμη ότι ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στην τόνωση της ανάπτυξης μέσω προγραμμάτων από την ΕΤΕπ και τα Ευρωπαϊκά Ταμεία.  

Το θέμα της ενεργειακής πολιτικής στην ΕΕ βρέθηκε επίσης στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής. Ο Α.Σαμαράς επανέλαβε ότι το 2014 θα είναι για την Ελλάδα το έτος εξόδου από την κρίση, αλλά και μια καλύτερη χρονιά για την ΕΕ στο σύνολό της.

Πάντως, όσο κι αν το θέλει ο κ. Σαμαράς, κάτι τέτοιο δεν εξαρτάται σε καμία περίπτωση ούτε απ΄τον ίδιο, ούτε από την ελληνική προεδρία, γιατί άλλοι κάνουν κουμάντο στην ΕΕ – και στην ίδια την Ελλάδα φυσικά.

Και αυτοί είναι οι Γερμανοί, στους οποίους όσο συνεχίζει να σκύβει δουλικά το κεφάλι, ο ίδιος και η Ελλάδα παραμένουν ένας πάρα πολύ ασήμαντος παράγοντας για την Ευρώπη.

“Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης στην Ελλάδα μετά από έξι πολύ οδυνηρά χρόνια ύφεσης”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.  

Αλλά το καλύτερο ανέκδοτο το άφησε για το τέλος:

Φτάσαμε, είπε στο τέλος της διαδρομής και ξεκινάμε τον καινούριο χρονο «με νοικοκυρεμένα τα οικονομικά μας και έχοντας επανακτήσει την πληγωμένη μας αξιοπιστία, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού» (!!!).  

Έχουμε ακόμη να κάνουμε πολλά, σημείωσε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως πάνω από όλα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανεργίας. Ευτυχώς που δεν το ξεχνάει!  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.