ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στη Σύνοδο Κορυφής θα διοριστεί ο Μερς στην ΕΚΤ

Στη Σύνοδο Κορυφής θα διοριστεί ο Μερς στην ΕΚΤ

Την ερχόμενη Πέμπτη κατά την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, θα αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την ένταξη του Ιβ Μερς στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, παρά τις αντιρρήσεις της Ισπανίας και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η έκτακτη Σύνοδος των ηγετών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι αφιερωμένη στον προϋπολογισμό της επταετίας 2014 – 2020.

Πηγή των Βρυξελλών επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα επικυρώσουν τον διορισμό του Μερς, ο οποίος παραμένει και ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση, παρά τις διαμαρτυρίες που έχουν εκφραστεί κυρίως για την απουσία γυναικών από το ανώτατο όργανο της ΕΚΤ.

Στις αρχές του μήνα η Ισπανία μπλόκαρε τον διορισμό του Μερς στη θέση που παραμένει κενή από τον Μάιο, όταν έληξε η θητεία του Ισπανού Χοσέ Μανουέλ Γκονθάλεθ-Παράμο. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε επίσης τον διορισμό του Μερς, στις 25 Οκτωβρίου, αλλά η απόφασή του δεν είναι δεσμευτική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.