ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γαλλία: Επιτάχυνση εφαρμογής μέτρων λόγω της επείγουσας οικονομικής κατάστασης

Γαλλία: Επιτάχυνση εφαρμογής μέτρων λόγω της επείγουσας οικονομικής κατάστασης

Η γαλλική κυβέρνηση επιταχύνει την εφαρμογή ενός μέτρου για να επανέλθει η ανταγωνιστικότητα των γαλλικών προϊόντων και υπηρεσιών, την διάθεση 20 δισ. ευρώ για τις γαλλικές επιχειρήσεις που κάνουν προσλήψεις, εντός των δύο ερχομένων ετών, αντί των τριών που είχε αρχικά αποφασίσει.

Το ποσό αντιστοιχεί στο 4% της συνολικής μισθολογικής δαπάνης για το 2013 ενώ για το 2014 η αντιστοιχία θα είναι 6%, όπως αναφέρει η εισηγητική έκθεση του σχετικού νομοσχεδίου που ήδη διανεμήθηκε στους βουλευτές.

“Η κατάσταση απαιτεί να βαδίσουμε με πιο γοργό βήμα, δεν ενεργούμε με βάση κάποιο εξωτερικό καταναγκασμό, αλλά βάσει μίας επείγουσας οικονομικής κατάστασης”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Ο ίδιος επικαλέστηκε το ότι “επί 18 συναπτούς μήνες, η κατάσταση γίνεται σκοτεινότερη στο μέτωπο της γαλλικής αγοράς εργασίας, με 45 χιλιάδες επιπλέον ανέργους τελευταία και χωρίς να υποχωρεί ο αριθμός τους”.

Ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία είναι πλέον 3,1 εκατομμύρια και δεν υπάρχει πρόβλεψη ο αριθμός να μικρύνει ουσιαστικά πριν από τα τέλη του 2013.

Προκειμένου να εξευρεθούν τα 20 δισ. ευρώ για την ενθάρρυνση των προσλήψεων στις επιχειρήσεις της Γαλλίας, εφαρμόζονται ήδη στον εκτελούμενο κρατικό προϋπολογισμό περικοπές δαπανών 10 δισ. ευρώ, ο ΦΠΑ το 2014 μειώνεται στην κατώτατη κατηγορία στο 5% (από 5,5% σήμερα), στο 7% (από 10% σήμερα) στο ενδιάμεσο κλιμάκιο αλλά, αντιθέτως στο 20% (από 19,6%) για το υψηλό κλιμάκιο.

Με το κονδύλι αυτό, “επιχειρήσεις με προσωπικό μεγαλύτερο του ενός μισθωτού θα μπορούν να προσλάβουν ανέργους με μισθό μέχρι και δυόμισι φορές ανώτερο του κατώτατου”.

Το δημόσιο θα επιβαρύνεται με τον αναλογούντα φόρο μισθωτών υπηρεσιών ή σε άλλες περιπτώσεις θα θεωρεί ότι δεν χρήζει να εισπραχθεί, με σκοπό να επανέλθει δριμεία η ανταγωνιστικότητα των γαλλικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.