ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εμπλοκή στην ΕΕ για μηχανισμό εκκαθάρισης προβληματικών τραπεζών

Εμπλοκή στην ΕΕ για μηχανισμό εκκαθάρισης προβληματικών τραπεζών

Σε εκκρεμότητα παραμένει στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το θέμα της δημιουργίας ενός ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης των υπό κατάρρευση τραπεζών της Ευρωζώνης, καθώς υπάρχει προβληματισμός και δυστοκία για την λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων που θα αφορούν στην χρηματοδότησή του.

«Με κάποιον τρόπο θα πρέπει να εργαστούμε πάνω σε αυτό. Επομένως αυτό είναι ένα θέμα προς συζήτηση για το οποίο θα ληφθεί απόφαση αργότερα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπάι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της διήμερης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει μια πρόταση για τον τρόπο σύστασης του ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης των τραπεζών, μέσα στο 2013.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. συμφώνησαν χθες ότι ο μηχανισμός αυτός θα πρέπει να στηρίζεται στην οικονομική συμβολή του ιδίου του χρηματοπιστωτικού τομέα και να περιλαμβάνει «κατάλληλες και αποτελεσματικές ρυθμίσεις χρηματοδοτικής υποστήριξης».

Ωστόσο η συγκέντρωση επαρκών πόρων από τις τράπεζες μπορεί να χρειαστεί χρόνια. «Η υποστήριξη αυτή θα πρέπει να είναι δημοσιονομικά ουδέτερη μεσοπρόθεσμα, διασφαλίζοντας ότι η δημόσια βοήθεια αναπληρώνεται μέσω εκ των υστέρων αντισταθμιστικών εισφορών», σημειώνουν οι ηγέτες της Ε.Ε. στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.