ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βαυαρία: Στο 22,5% οι «σκληροί» δεξιοί «Ελεύθεροι Ψηφοφόροι» & το AfD! – Στο 35% οι δεξιοί συνεργάτες της Μέρκελ

Βαυαρία: Στο 22,5% οι «σκληροί» δεξιοί «Ελεύθεροι Ψηφοφόροι» & το AfD! – Στο 35% οι δεξιοί συνεργάτες της Μέρκελ

Μεγάλες απώλειες για το κόμμα CSU, βασικού εταίρου του CDU Άγκελα Μέρκελ στη Βαυαρία, το οποίο υποχώρησε στο 35,5%, αλλάζει τα δεδομένα στη γερμανική πολιτική, την ώρα που το δεξιό AfD συγκεντρώνει 11% και μπαίνει για πρώτη φορά στο τοπικό κοινοβούλιο, αλλά και το έτερο δεξιό κόμμα οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι, κέρδισαν 11,5%.

Αυτό αναφέρουν τα πρώτα exit polls από τη Βαυαρία αναφέροντας ταυτόχρονα ότι τα αποτελέσματα που έφερε το CSU είναι τα χειρότερα από το 1950!

https://twitter.com/Lee_Saks/status/1051503087712706562

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι ψηφοφόροι του κυβερνητικού CSU «διέφυγαν ομαδικώς» στα δεξιά κόμματα Ελεύθεροι Ψηφοφόροι και AfD, προκειμένου να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους γιατί το CSU δεν κατάφερε να πείσει την Α.Μέρκελ να ανασχέσει το κύμα παράνομων μεταναστών που σαρώνει την Γερμανία.

Το τελευταίο μπήκε για πρώτη φορά στη τοπική Βουλή στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας.

Ποιο συγκεκριμένα απώλεια 12 ποσοστιαίων μονάδων κατέγραψαν οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) στις σημερινές εκλογές στην Βαυαρία, όπου, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD συγκεντρώνουν ποσοστό 35,5%.

Δεύτερο κόμμα αναδεικνύονται οι Πράσινοι, με 18,5%, ενισχυόμενοι κατά 9,9 μονάδες από το 2013.

Ακολουθούν οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι με 11,5%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 11%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 10%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 5% και η Αριστερά με 3,5%, η οποία φαίνεται ότι θα μείνει εκτός Κοινοβουλίου.

Όλα αυτά ενώ η συμμετοχή του εκλογικού σώματος ήταν ενισχυμένη, δηλαδή οι Βαυαροί πήγαν στις κάλπες και ψήφισαν σε αυξημένα ποσοστά.

Μέχρι και το μεσημέρι, η συμμετοχή είχε αγγίξει το 35% στα εκλογικά κέντρα του Μονάχου, έναντι 33% στις εκλογές του 2013. Την ίδια ώρα, στη Νυρεμβέργη το ποσοστό συμμετοχής ανερχόταν στο 10,9%, όταν στην προηγούμενη αναμέτρηση περιοριζόταν στο 8,6%.

Οι κάλπες, οι οποίες άνοιξαν στις 7.00 (ώρα Ελλάδος), έκλεισαν στις 19.00, με τα πρώτα αποτελέσματα να γίνονται αμέσως γνωστά. Δικαίωμα ψήφου έχουν περισσότεροι από 9,4 εκατομμύρια άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα exit polls το κυβερνών κόμμα των Χριστιανο-κοινωνιστών υπέστη σημαντικές απώλειες, χάνοντας την αυτοδυναμία.

https://twitter.com/russian_market/status/1051503662969888774

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, η πτώση των ποσοστών του CSU, βασικού εταίρου του CDU της Άγκελα Μέρκελ, αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές αναταράξεις στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, και να δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στον υπουργό Εσωτερικών και επικεφαλής των Χριστιανο-κοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.