ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σόμπλε: Δεν υπάρχει ισότητα στα γερμανικά νοικοκυριά- Ποιές συμβουλές δίνει στον αντρικό πληθυσμό

Σόμπλε: Δεν υπάρχει ισότητα στα γερμανικά νοικοκυριά- Ποιές συμβουλές δίνει στον αντρικό πληθυσμό

Οδηγίες προς τον ανδρικό πληθυσμό έδωσε ο πρόεδρος της Bundestag, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε ομιλία του σχετικά με την ισότητα των δύο φύλων.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ισότητα στα γερμανικά νοικοκυριά: «έχουν γίνει πολλά βέβαια αλλά δεν αρκούν», όπως υπογράμμισε.

«Υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να κάνουμε για την ισότητα… Υπάρχει αδικία με αυτό που συμβαίνει στα γερμανικά νοικοκυριά..
«Οι γυναίκες παραμένουν απλήρωτες για τις οικιακές εργασίες που θα πρέπει να κατανεμηθούν με διαφορετικό τρόπο: «ανατροφή των παιδιών, οικιακές εργασίες, φροντίδα».

Οι άνδρες θα πρέπει να συμβάλουν πιο ενεργά, δήλωσε ο Σόιμπλε. Και πρόσθεσε: «Μόνο όταν οι γυναίκες και οι άνδρες μπορούν πραγματικά ελεύθεροι να θέσουν προτεραιότητες στη ζωή τους, χωρίς να θυσιάζεται η εργασία ή η οικογένεια ή η κοινωνική δέσμευση, τότε επιτυγχάνεται ο στόχος».

Αναφερόμενος στην ποσόστωση των γυναικών στη γερμανική βουλή ( Bundestag), ο Σόιμπλε υποστήριξε: «Αν και υπάρχει γυναίκα καγκελάριος στη Γερμανίας όπως και άλλες γυναίκες σε κορυφαίες θέσεις, θα πρέπει να γίνουν κι άλλα πολλά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος υποστήριξε ότι η ισότητα ανδρών και γυναικών είναι «απαραίτητη αρχή του Συντάγματός μας». «Αυτό θα πρέπει να γίνει δεκτό από όλους όσοι «θέλουν να είναι μέρος αυτής της κοινωνίας» – ακόμη και εκείνοι που «αποξενώνονται για πολιτιστικούς ή θρησκευτικούς λόγους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.