ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διχασμένη η Βρετανία: Με μόλις 4 ψήφους σε 620 βουλευτές ψήφισε «όχι» σε έξοδο χωρίς συμφωνία

Διχασμένη η Βρετανία: Με μόλις 4 ψήφους σε 620 βουλευτές ψήφισε «όχι» σε έξοδο χωρίς συμφωνία

Διχασμένη εμφανίστηκε η Βρετανία καθώς για μόλις 4 ψήφους σε σύνολο 620 βουλευτών ψήφισε «όχι» σε έξοδο χωρίς συμφωνία .

Συγκεκριμένα, στην απόρριψη της πρότασης για έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία προχώρησε το βρετανικό κοινοβούλιο.

H απόρριψη της σχετικής τροπολογίας έγινε με οριακή πλειοψηφία τεσσάρων ψήφων 312 – 308.

Σύμφωνα με τον Independent πρόκειται για ακόμα μια «ήττα» για την Τερέζα Μέι, μετά και τη χθεσινή που αφορούσε τη συμφωνία της για έξοδο από την ΕΕ.

Την ίδια στιγμή, ευρωσκεπτικιστές βουλευτές της Βρετανίας έχουν παρασκηνιακές επαφές με στελέχη δεξιών κυβερνήσεων στην Ευρώπη, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν θα μπορούσαν να ασκήσουν βέτο στο ενδεχόμενο μίας παράτασης του Άρθρου 50 και έτσι να εξασφαλίσουν ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στο τέλος του μήνα χωρίς συμφωνία.

Θεωρητικά μία και μόνο χώρα αρκεί για να ασκήσει το δικαίωμά της σε βέτο ώστε να απορριφθεί οποιοδήποτε αίτημα της Βρετανίας.

«Θεωρείται απίθανο μία τέτοια πρωτοβουλία να φέρει αποτέλεσμα, καθώς οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών, όπως η Ουγγαρία, η Ιταλία και η Πολωνία έχουν να λύσουν τα δικά τους θέματα με την ΕΕ, ωστόσο οι διεργασίες υπογραμμίζουν την επισφαλή θέση της Βρετανίας» αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.

Η καμπάνια Leave.EU έγραψε σήμερα στο twitter, για τις επαφές με τις αντίστοιχες ευρωσκεπτικιστικές πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης, λέγοντας:

«Το βρετανικό κατεστημένο θα κάνει καλά να θυμάται ότι η ευρωσκεπτικιστική σκηνή είναι μία στενά συνδεδεμένη ομάδα σε όλη την ήπειρο και σε άνοδο – μερικές (πολιτικές δυνάμεις) βρίσκονται τώρα στην εξουσία! Εάν οι πολιτικοί μας προδώσουν το Brexit και ψηφίσουν μία καθυστέρηση, ο Ματέο Σαλβίνι μπορεί να υπερασπιστεί τα 17,4 εκατομμύρια (εννοεί όσους ψήφισαν την αποχώρηση στο δημοψήφισμα) και να ασκήσει βέτο».

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, ο χρηματοδότης της καμπάνιας Leave.EU, ‘Αρον Μπανκς, και ο ‘Αντι Γουίγκμορ, επισκέφτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα την ιταλική επαρχία Βενέτο, όπου είχαν συνομιλίες με υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος του Σαλβίνι, σχετικά με ποια στάση θα κρατήσει η ιταλική κυβέρνηση σε μία παράταση του άρθρου 50.

Ο ‘Αρον Μπανκς προσπάθησε να υποβαθμίσει τα δημοσιεύματα, ωστόσο, σήμερα ο πρώην ηγέτης του κόμματος Ukip, Νάιτζελ Φάρατζ, μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο είπε ότι η λύση για να μην εκλεγούν νέοι ευρωβουλευτές κομμάτων που υποστηρίζουν το Brexit είναι να ασκήσει βέτο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε οποιαδήποτε παράταση του άρθρου 50 και έτσι να εγγυηθεί ότι θα αποχωρήσει η Βρετανία στις 29 Μαρτίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντίστοιχες συναντήσεις έγιναν στη Βαρσοβία με μέλη της πολωνικής κυβέρνησης με θέμα την κρίση του Brexit, στις οποίες μετείχαν οι πρώην υπουργοί Ίαν Ντάνκαν Σμιθ και Όουεν Πάτερσον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.