ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Χιλιάδες Ιταλοί ζήτησαν έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση! – Παρούσα στην διαδήλωση και η Ελληνίδα Γ.Μπιτάκου

Χιλιάδες Ιταλοί ζήτησαν έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση! – Παρούσα στην διαδήλωση και η Ελληνίδα Γ.Μπιτάκου

Οι λαοί της Ευρώπης ξεσηκώνονται και απαιτούν ξεκάθαρα πλέον έξοδο από το κλουβί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέσα στα χρόνια της βάναυσης οικονομικής λιτότητας έτσι όπως αντισυνταγματικά επιβλήθηκε από μη εκλεγμένους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και ολιγαρχικές υπόδουλες Κυβερνήσεις, παραδόθηκε η Εθνική Κυριαρχία, φτοχωποιήθηκαν τα κράτη, έκλεισαν χιλιάδες επιχειρήσεις, οδηγήθηκαν σε μετανάστευση εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, καταπατήθηκε το δικαίωμα στην εργασία, στην υγεία, στην εκπαίδευση, ενώ χιλιάδες Ευρωπαίοι αφέθηκαν στην απελπισία και επέλεξαν την αυτοχειρία!

Μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και το σχηματισμό νέας Κυβέρνησης που δεν εκφράζει και δεν εγκρίνει η πλειοψηφία των Ιταλών, το νεοσύστατο Πατριωτικό Κίνημα “Liberiamo Italia” (Ελευθερώνουμε την Ιταλία), κάλεσε τους Ιταλούς σε συλλαλητήριο που πάρα τη σιωπή των ελεγχόμενων ΜΜΕ, ανταποκρίθηκαν και συγκεντρώθηκαν χιλιάδες Ιταλοί σε μια από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες πλατείες της Ρώμης, την Piazza della Repubblica.

Κρατώντας μόνο την Ιταλική σημαία, αποκηρύσσοντας αριστερές και δεξιές ιδεοληψίες, Ιταλοί πολίτες ενωμένοι από το Νότο μέχρι το Βορρά, διαφόρων ηλικιών και κοινωνικών στρωμάτων, με μπροστάρηδες τους πνευματικούς τους ηγέτες, απαίτησαν νομισματική ανεξαρτησία, αποκατάσταση Συντάγματος, Εθνική Ανεξαρτησία, προστασία της Εθνικής Ταυτότητας, ελεύθερο και κυρίαρχο κράτος.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα Κίτρινα Γιλέκα της Γαλλίας, τους Podemos της Ισπανίας, του Brexit της Μεγάλης Βρετανίας, Κινήματα της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Αυστρίας που τάσσονται υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, ενώ την Ελλάδα εκπροσώπησε η νομικός και ανεξάρτητη δημοσιογράφος, ακτιβίστρια και επικεφαλής του Πατριωτικού Κινήματος “Διέξοδος Ελλάς”, Γεωργία Μπιτάκου.

Λίγους μήνες μετά τη συνέντευξη της κα Μπιτάκου, στο δημοφιλές ανεξάρτητο δίκτυο Byoblu, που παρακολούθησα εκατοντάδες χιλιάδες Ιταλοί, της επιφύλαξαν θερμή υποδοχή και άριστη φιλοξενία, εξέφρασαν με συγκίνηση τη συμπαράσταση και την αγάπη τους στον Ελληνικό Λαό, ενώ όλοι οι ομιλητές καθηγητές, διανοούμενοι, ακτιβιστές αναφέρθηκαν στην απάνθρωπη πολιτική λιτότητας και εξόντωσης που επιβλήθηκε στον Ελληνικό Λαό.

Η γνωστή Ιταλίδα δημοσιογράφος, συγγραφέας και προσωπική φίλη της κα Μπιτάκου, Tiziana Alterio, μεταξύ άλλων ζήτησε από τους Ιταλούς τη διαγραφή του Ελληνικού Χρέους που είναι παράνομο και προειδοποίησε πως κανένα Έθνος δεν θα ξεφύγει από την αδηφαγία του Παγκοσμίου Τραπεζικού Συστήματος και τις εθελόδουλες Κυβερνήσεις που το υπηρετούν.

Η κα Μπιτάκου αναφέρθηκε στο ξεπούλημα της Εθνικής περιουσίας, στο εγκληματικών διαστάσεων δημογραφικό πρόβλημα, στην αντικατάσταση πληθυσμού που επιχειρούν με σχέδιο και μέσω της ανεξέλεγκτης λαθραίας εισβολής μεταναστών, ενώ φυσικά δεν παρέλειψε κρατώντας στα χέρια της την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να βροντοφωνάξει την αδιαπραγμάτευτη Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, επισημαίνοντας πως για το μεγάλο Στρατηλάτη, αδύνατο δεν υπήρξε!

Οι Ιταλοί την διέκοπταν διαρκώς με επευφημίες και χειροκροτήματα και ήταν ιδιαίτερα συγκινημένοι όταν η Ελληνίδα ακτιβίστρια, έριξε χώμα στην πλατεία της Ρώμης από τη γη της, το Μαραθώνα εκεί που όπως είπε στην ομιλία της, συνετρίβη το ανέφικτο ενώ έκλεισε με Οδυσσέα Ελύτη κρατώντας ένα κλαδί ελιάς από τη Φυλή, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του νομπελίστα ποιητή, πως εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα θα βρεις μια ελιά, ένα αμπέλι, ένα καράβι και με αυτά την ξαναφτιάχνεις… με τον ίδιο τρόπο κατέληξε η Γ. Μπιτάκου, ξαναφτιάχνεις την Ιταλία και τη Μεσόγειο, το πιο πλούσιο μέρος του πλανήτη, ξεσηκώνοντας τους Ιταλούς.

Πριν την έναρξη της πορείας και του πολυπληθέστατου Συλλαλητηρίου, οι εκπρόσωποι των λαών, αποφάσισαν τη δημιουργία του πρώτου Διεθνούς Κινήματος, που θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο για τη Λευτεριά και την Ανεξαρτησία των Εθνών.

Εάν είμαστε ενωμένοι δεν υπάρχει ανέφικτο!

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται σύντομα και η Αθήνα για τη διεξαγωγή μεγάλου συνεδρίου που θα αφορά την επόμενη μέρα της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.