ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. ο Ν. Δένδιας: Σύσκεψη στη «σκιά» της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. ο Ν. Δένδιας: Σύσκεψη στη «σκιά» της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει – σήμερα Δευτέρα – ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης θα βρεθεί το μνημόνιο που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στην ατζέντα της συνάντησης βρίσκονται επιπλέον ζητήματα διεθνούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στο Ιράν και τη Βολιβία καθώς και οι Ευρωαφρικανικές σχέσεις.
Επιπλέον, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. αναμένεται να υιοθετήσουν συμπεράσματα για την Αρκτική, το Σουδάν, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ρόλο των πολιτικών της αποστολών στη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια.

Στο περιθώριο του συμβουλίου, ο κ. Δένδιας θα παραθέσει πρόγευμα εργασίας προς τους υπουργούς Εξωτερικών τη Ε.Ε.

Προσκεκλημένοι στο γεύμα είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ, καθώς και ασκών χρέη υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Αλβανίας, Γκέντι Κακάι.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η ευρωπαϊκή προοπτική των Τιράνων και των Σκοπίων, καθώς και των Δυτικών Βαλκανίων γενικότερα.

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Ελλάδας – Τουρκίας

Την Κυριακή, συντηρήθηκε η ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, με φόντο τη συμφωνία της Άγκυρας με τη Λιβύη για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης ανακοίνωσε την Κυριακή, ότι έχουν τεθεί σε ισχύ συμφωνίες με την Τουρκία, σχετικά με τους τομείς της θαλάσσιας δικαιοδοσίας, καθώς και για τη στρατιωτική συνεργασία και την ασφάλεια.

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Διεθνές Συνέδριο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έκανε λόγο για αβάσιμους, ψευδείς, συκοφαντικούς και εχθρικούς ισχυρισμούς εναντίον της ιστορίας της Τουρκίας.

Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταλόγισε στην Τουρκία προσπάθεια διαστρέβλωσης των γεγονότων που «προκαλεί θλίψη» και «την εκθέτει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης είναι «κενή περιεχόμενου» και πρόσθεσε ότι η Λιβύη εκβιάστηκε από την Άγκυρα για να υπογράψει τη συμφωνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.